Индийската столица Делхи обяви смекчаване на наложените заради КОВИД-19 ограничения

...
Индийската столица Делхи обяви смекчаване на наложените заради КОВИД-19 ограничения
Коментари Харесай

Делхи обяви край на полицейския час през уикендите след спад на случаите на коронавирус

Индийската столица Делхи разгласи намаляване на наложените поради КОВИД-19 ограничавания и завършек на полицейския час през уикендите, натрапен от началото на януари, откакто страната записва закъснение на темпото на разпространяване на епидемията, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30253
Местните управляващи отстраниха наложените на пазарите ограничавания за броя на клиентите и разрешиха на заведенията за хранене още веднъж да отворят порти. Нощният полицейски час обаче ще остане в действие за всички поданици на столицата, с изключение на за тези, чиято работа е от първа нужда.

" Предвид спада на броя на позитивните случаи беше решено да се смекчават прогресивно рестриктивните мерки, като в същото време се бди за съблюдаване на обществената отдалеченост ", съобщи шефът на Делхи Анил Байджал.

Индия записва през вчерашния ден 573 смъртни случая и над 285 000 новозаразени, което е забележителен спад по отношение на данните от преди седмица.

" Изглежда, че през последните пет до седем дни случаите на КОВИД се стабилизират...но би трябвало да запазим зоркост и да вземем защитни ограничения ", съобщи на конференция Лав Агарвал, представител на здравното министерство.

Здравните управляващи не престават да записват всеки ден по над четвърт милион случая в страната, само че спрямо предходната година броят на умрелите е по-малък. Преди година епидемията лиши живота на 200 000 души за няколко седмици, като претрупа лечебните заведения и крематориумите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30253  Австралия записва рекорден брой смъртни случаи, свързани с ковид Австралия записва рекорден брой смъртни случаи, свързани с ковид  Финландия ще стартира да облекчава коронавирус ограниченията от началото на февруари Финландия ще стартира да облекчава коронавирус ограниченията от началото на февруари  Дания регистрира рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие Дания регистрира рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР