Индийската организация за космически изследвания започна обратно броене до изстрелването

...
Индийската организация за космически изследвания започна обратно броене до изстрелването
Коментари Харесай

Индия започва обратното броене на мисията до Слънцето

Индийската организация за галактически проучвания стартира назад преброяване до изстрелването на слънчевата задача Aditya-L1, заяви Космическата организация на Индия  в X (бивш Twitter).

Обратното преброяване от 23 часа и 40 минути, водещо до изстрелването в 11:50 (9.20 московско време) на 2 септември 2023 година, стартира през днешния ден в 12:10 локално време.

Задачата на индийската слънчева задача ще бъде да изследва Слънцето от орбита, ситуирана в точката на Лагранж L1, където силите на гравитационното привличане на Земята и Слънцето са равни. Намира се на правата линия, свързваща Слънцето и Земята, на разстояние към 1,5 милиона километра от Земята. Тази класификация ще разреши на Aditya-L1 непрекъснато да следи Слънцето, без да се разсейва от затъмнения. Освен това ще разреши на учените да учат слънчевата интензивност и нейното влияние върху галактическото време в действително време.

Космическият уред ще носи седем инструмента за наблюдаване на фотосферата, хромосферата и най-външните пластове на Слънцето (короната), употребявайки детектори за електромагнитно поле, частици и магнитно поле.

Очаква се задачата Aditya L1 да даде информация за разбирането на казуса с нагряването на слънчевата корона, изхвърлянето на коронална маса, интензивността преди експлоадирането и нейните характерности, динамичността на галактическото време, разпространяването на частици и полета и други.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР