Индийската армия попречи на китайски войски да влязат на територията

...
Индийската армия попречи на китайски войски да влязат на територията
Коментари Харесай

Погранични сблъсъци между Индия и Китай

Индийската войска попречи на китайски войски да влязат на територията на Индия на 9 декември по време на граничен конфликт, при който бяха ранени бойци и от двете страни, сподели през днешния ден индийският министър на защитата Раджнат Сингх, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Сблъсъкът е станал в бранша Таванг в индийския щат Аруначал Прадеш, граничещ с Китай в Хималаите. Според Сингх няма убити или тежко ранени индийски бойци при престрелката.

" Войски на Народноосвободителната войска (на Китай) се пробваха едностранно да трансформират статуквото, като нелегално пресякоха Линията на в действителност надзор в региона на Яндзъ в бранша Таванг ", съобщи Сингх пред Народното събрание.

" Нашата войска посрещна с неотстъпчивост този опит на Китай. Последва конфликт. Индийската войска самоуверено попречи на Народноосвободителната войска нелегално да проникне на наша територия и я принуди да се изтегли към своите позиции. Някои бойци и от двете страни бяха ранени при престрелката ", сподели той.

Това е първото сблъскване сред двете страни след смъртоносните конфликти през юни 2020 година, когато индийски и китайски бойци влязоха в ръкопашен пердах по границата, отбелязва Ройтерс.

Китай съобщи, че обстановката на границата му с Индия е " постоянна ". Говорител на китайското външно министерство сподели, че двете страни " поддържат безконтролен разговор по граничния въпрос по дипломатически и военни пътища ", показва Франс прес.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР