Индия възобнови издаването на електронни визи за канадски туристи и

...
Индия възобнови издаването на електронни визи за канадски туристи и
Коментари Харесай

Индия пусна отново туристическите и бизнес електронни визи за канадци

Индия възобнови издаването на електронни визи за канадски туристи и пътуващи по работа през днешния ден, оповестява " Ройтерс ". Това идва два месеца откакто страната спря тези услуги за Канада след спор към обвиняването от страна на Отава за допустимо присъединяване на индийското държавно управление в убийството на канадски сикхски сепаратистки водач.

Въпреки че този ход евентуално ще облекчи леко напрежението сред страните, не се чака връзките сред двете страни да се подобрят доста в близко бъдеще.

" Услугите за електронни визи за канадски жители са обновени ", съобщи осведомен с решението представител на индийското държавно управление, при изискване за анонимност, защото не е акредитиран да приказва по тематиката. Той обаче не разяснява дали решението би довело до доста топене на връзките с Отава.

Индия издава електронни визи единствено за туризъм и бизнес за канадски жители.

Това идва месец откакто Ню Делхи възобнови визите под четири от 13-те категории, които бяха спрени през септември.

Връзките сред страните се утежниха, откакто министър председателят Джъстин Трюдо сподели пред Народното събрание на Канада, че неговото държавно управление " интензивно преследва достоверни изказвания ", свързващи сътрудници на индийското държавно управление с убийството на Хардип Сингх Ниджар в предградие на Ванкувър.

Ниджар е бил последовател на траялото десетилетия, само че в този момент маргинално искане за отделяне на самостоятелна сикхска страна от територията на Индия, наречена " Халистан ".

Индия отхвърля съмненията на Канада за роля в убийството на сепаратиски водач на сикхите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР