Индия ще въведе изискване всички мобилни устройства, които се продават

...
Индия ще въведе изискване всички мобилни устройства, които се продават
Коментари Харесай

И Индия въвежда единно зарядно за устройствата

Индия ще вкара условие всички мобилни устройства, които се продават в страната, да оферират обединен порт за зареждане. Принципът ще е на практика еднакъв с този, който влезе в действие в Европейския съюз на 28-ми декември т.г., оповестява Business Standard.

Държавното Бюро за стандарти (BIS) разгласи, че от март 2025 година всички нови мобилни устройства на пазара би трябвало да употребяват USB-C за зареждане на батериите им. Агенцията към този момент е изготвила и съответните стандарти, с които устройствата би трябвало да се съобразят.

Все още следва минаването на предлагането през утвърждение от държавното управление. Очаква се това да се случи, защото самото то също желае през 2025 година да се вкара подобен стандарт. Именно то ще избере два типа врата, които ще са позволени. Така ще се даде оптимално покритие както за другите мобилни устройства, по този начин и за по-малките носими аксесоари.

" Има необятен консенсус в промишлеността и държавното управление, че потреблението на USB-C може да бъде направено наложително шест месеца откакто то стане факт и в Европейския съюз през 2024 година, защото производителите имат интегрирана световна мрежа за доставки ", споделя Рохит Кумар Синг, секретар на министерството на потребителите.

Вече е призната и статегията за гладко въвеждане на условията, с цел да се улесни приемането им както от производителите, по този начин и от потребителите. За разлика от Европейски Съюз обаче, където екологичната изгода беше измежду водещите аргументи, индийските институции занапред ще правят оценка за изгодите, които единното зарядно може да донесе в тази сфера.

Навлизането на единното зарядно и в други региони по света е предстоящо. В Бразилия и Съединени американски щати също се водят такива полемики. След като то към този момент е реалност в огромен пазар като Европейски Съюз, за другите страни и региони също ще е по-лесно да вкарат това условие. За самите производители също няма да има изключително значение, защото те по този начин или другояче ще трансформират задачите си производства, с цел да се съобразят с Европейски Съюз или пък към този момент покриват условията и с актуалните си модели.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР