Индия ще пусне дигитална версия на рупията до края на

...
Индия ще пусне дигитална версия на рупията до края на
Коментари Харесай

Индия пуска дигитална рупия още тази година

Индия ще пусне цифрова версия на рупията до края на годината. Инициативата бе оповестена от финансовия министър на страната Нирмала Ситхараман , която също по този начин очерта проекти за 30% налог върху приходите от цифрови активи, оповестява BBC.

Налогът ще сложи облагите от търговия или прекачване на криптовалути и непарични токени в най-високия данъчен диапазон в страната.

Индия е следващата огромна стопанска система, която дава поръчка за публична виртуална валута, откакто Китай към този момент тества цифровия юан.

" Въвеждането на цифрова валута от централната банка ще даде подтик, огромен подтик на цифровата стопанска система. Това ще докара и до по-ефективна и евтина система за ръководство на валутата ", съобщи Ситхараман във вторник.

По думите ѝ размерът и честотата на транзакциите с цифрови активи " постановат да се планува специфичен данъчен режим ", при който облагите от транзакциите да се таксуват с налог.

Данъкът ще се ползва и за дарове на цифрови активи, като получателите ще бъдат задължени да го заплащат. Данъците за всички останали покупко-продажби ще се приспадат при източника.

Министърът на финансите показа и годишния бюджет на индийското федерално държавно управление. Той включва увеличение на разноските за инфраструктура и разширение на кредитните гаранции за дребните предприятия, изпитващи усложнения.

Третата по величина стопанска система в Азия беше мощно наранена от пандемията, бяха изгубени доста работни места, а инфлацията се увеличи.
 Китай стартира да тества цифрова валута
Китай стартира да тества цифрова валута

Китай възнамерява обществото да стартира да употребява суверенна цифрова валута от края на тази година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР