Индия продължава да стои в студената прегръдка на коронавируса и

...
Индия продължава да стои в студената прегръдка на коронавируса и
Коментари Харесай

Защо Индия трябва да се справи бързо с коронавируса – вторият Китай е на хоризонта

Индия продължава да стои в студената прегръдка на ковид и откакто беше застигната от втората страховита вълна, лекарите регистрираха нов скок и съществено повишение, което води до 300 000 инфектирани и към 3000 мъртви, като това са цифрите, подавани дневно. На този стадий Индия минава сумата от 200 000 мъртви и всеки 16-и умрял е точно жертва на тази страна. Хуманната позиция сигурно се счита за изключително неоспорима, само че най-вероятно се чудите за какво икономистите гледат с терзание тази статистика. Причината за постигането на толкоз тежки резултати се дължи на няколко фактора.

На първо място ще видим неналичието на всевъзможен държавен надзор, по-късно би трябвало да обърнем внимание на неналичието на статистика, както и на други неурегулирани ограничения, които да спрат разностранната вяра в това отношение. Експертите на този стадий считат, че това е първата филантропична рецесия, която се случва в резултат на ковид, изключително откакто приказваме за нация от 1.4 милиарда души или 1/6 от международното население. За страдание, ударът ще се отрази и на стопанската система, а това не е една от най-хубавите вести.

Икономиката на страната пострада и мнението на мнозина е, че това умерено може да се счита за нулева година. Липсата на нова продукция, която да излезе от Индия, както и свиването на пазарите, стартира да се отразява и докара до свиването на брутния вътрешен артикул с 1.5 %. Това е единствено една от отрицателните страни, идната е обвързана с обстоятелството, че този вирус не познава граници и откакто неведнъж разбрахме, че една страна не може да бъде изолирана, то остава да разберем дали идната вълна няма да застигне изключително бързо и съседите, като направи втора обиколка на света.

 India's Covid-19 Crisis Intensifes

При тест на един от всички полети от Ню Делхи до Хонконг, към 52 пасажера се оказват с позитивна проба, към този момент съществува индийски вид във Англия, като втората индийска вълна стартира от Пунджаб и е задействана от великобританския вариант. На този стадий Индия се пробва да сложи свирепа карантина и даже да ограничи всички визити, само че се съгласете, че когато разполагате с една необятна територия и прекомерно изобретателни хора, възможностите да се открият дупки в самата система, няма да спрат безусловно никого да стартира своята работа и активност. Наложените ограничения автоматизирано се отразяват на всяка една промишленост, което значи, че летища, авио компании и още доста други ще усетят удара.

И до момента в който си мислите, че това е единственият проблем, дано не забравяме и още една детайлност, Индия е 3-тата в света фармация и 11-та по стойност, откакто 3.5% от всички медикаменти идват точно от тази страна, като 20% от световните експорти са още веднъж нейна заслуга. Поставянето на рестрикции автоматизирано ще се отрази на Световната Здравна организация, изключително откакто ковид не е единственото заболяване, което владее. И точно Индия основава към 70% от всички ваксини, като се чака от нея да достави AstraZeneca на към 64 страни, както и да изпрати още 5 милиона дози на Англия.

Очаквано, откакто се наложат новите ограничения, Индия автоматизирано ще понижи своите експорти и най-вероятно ще забави темпото за имунизиране и преборване на заболяването. Забавно е, че Индия създава първо имунизациите за останалата част от света, а едвам в последната фаза ще стартира да се грижи за своята популация, което значи, че скоро ще следим освен по-сериозни следствие, само че вероятно и нови разновидности, изключително откакто климатът може да се прояви. Проблемът, както се досещате, не идва от нито една друга посока, с изключение на тази, в която самият вирус освен еволюира, само че и взема решение да промени своя способ на работа, поставяйки актуалните ваксини на колене.

 India's Covid-19 Crisis Intensifes

Подобни резултати към момента не са регистрирани, само че до момента в който има страни с толкоз дейни загуби, можем да бъдем сигурни, че сюжети от такава големина въобще не са изпуснати. Не на последно място ще обърнем внимание и на поддръжката, която се случва на територията на Индия. Това е един от най-важните офиси за Европа и Съединени американски щати, въпреки и до някаква степен наклонността да се промени фрапантно. Очаква се, че при закъснение и локдауни, Индия да забави ход и стартира да тежи доста на господин Борис Джонсън, който по този начин или другояче се надяваше, че с подписването на нови контракти, може да продължи доставките на редица артикули, първи стартира да усеща силата на въпросният вирус, откакто границите бяха затворени.

Логичното се случи, когато страната стартира да потъва, великите сили бързо насочиха вниманието си към затъналият работен кон,  единствено и единствено да не останат без него. Медицинската инсталация, която е витално значима за битката с ковид, суровите материали за производството на самите ваксини, както и други медицински помощи, в това число О2. Резултатът от всичко това демонстрира, че освен имаме директна взаимозависимост към Индия, само че и самата страна скоро ще стартира да изисква освен това от самопризнание и филантропични помощи. Оказва се, че въздействието ѝ на международните пазари може да се отрази много съществено и нападателно върху аудиторията и тъкмо това не желаем да се случва.

Най-важното е, че мнозина търсят салдото в цялата система и са подготвени много интензивно да оказват помощ на Индия, с цел да не затъне и да не се окаже идната причина за една световна икономическа рецесия. Резултатът от всичко това е, че занапред би трябвало да забележим какво в действителност ще последва от цялата обстановка.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР