Индия представи обновена стратегия за предоставяне на финансови стимули за

...
Индия представи обновена стратегия за предоставяне на финансови стимули за
Коментари Харесай

Индия отпуска 2 млрд. щ. долара за стимулиране на производството на електроника

Индия показа актуализирана тактика за даване на финансови тласъци за производителите на електроника. Бюджетът на програмата е подсилен на 2 милиарда $, а тласъците се дават освен за портативни компютри и таблети, само че и за настолни компютри и сървъри.

В програмата ще могат да вземат участие както индийски, по този начин и задгранични компании, в това число Dell, Wistron Corp, Dixon и Foxconn. Тя ще помогне на Индия да реализира стратегическия си проект, съгласно който страната се стреми да стане международен водач измежду доставчиците на електроника и да усили годишното си произвеждане до 300 милиарда $ до 2026 година.
-->
Първоначалният проект беше показан през февруари 2021 година с бюджет от 1 милиарда $, а индийското държавно управление чака програмата да сътвори над 75 000 работни места и да създаде артикули на стойност 41 милиарда $. Индийската индустриална организация MAIT, която съставлява Apple, Dell и Samsung и други похвали самодейността и съобщи, че тя ще помогне на страната както да задоволи вътрешното търсене на софтуерни артикули, по този начин и да усили износа.

Най-големите международни марки в този момент се стремят да понижат зависимостта си от Китай като снабдител на електронни артикули, за което способства охлаждането на връзките сред Пекин и Вашингтон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР