Индия иска да бъде независима в телекомуникациите от външни доставчици(снимка:

...
Коментари Харесай

Индия сама ще си прави 5G мрежите


Индия желае да бъде самостоятелна в телекомуникациите от външни снабдители
(снимка: CC0 Public Domain)

Само индийските снабдители на телекомуникационни решения ще могат да работят по държавните планове за модернизиране на 4G и разрастване на 5G мрежи, разгласи държавното управление. Става въпрос за планове на фирмите Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) и Mahanagar Telephone Nigam Limited (MTNL), които са държавна благосъстоятелност.

Азиатската страна има намерение да понижи зависимостта си от задгранични снабдители на телекомуникационни артикули и услуги. BSNL и MTNL преди този момент използваха китайски и европейски снабдители за разрастване на своите мрежи. Сега те би трябвало да бъдат сменени от локални компании, в това число Shyam VNL, HFCL и TCS-Tejas, оповестява The Times of India.

Правителството също по този начин желае Индия да резервира правата върху интелектуалната благосъстоятелност, обвързвана с новите технологии, поради възходящите опасения за допустимо приключване на данни посредством телекомуникационното съоръжение.

Ръководителят на индийското министерство на връзките и осведомителните технологии Ашвини Вайшнау разгласи проекти за вложения в размер на 20-30 милиарда $ през идващите две до три години за надграждане на съществуващите 4G мрежи и внедряване на 5G.
още по темата
Министърът акцентира, че държавните телекомуникационни оператори BSNL и MTNL би трябвало да употребяват единствено локални технологии, като предизвести, че в противоположен случай с тях може да се работи по различен метод. Вайшнау сподели още, че индийската технология не е отлична, само че с времето ще става все по-добра.

Не за първи път Индия се пробва да се отърве от ИТ зависимостта от задгранични снабдители. Преди година и половина държавното управление разгласи проекти за вложения от 2,6 милиарда $ за локално производството на сървъри, мрежово съоръжение и компютри, а тази година реши да убеди огромните ИТ играчи да реалокират производството на корпоративно съоръжение от Китай в Индия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР