Индия едва ли ще подпише глобалния ангажимент за намаляване на

...
Индия едва ли ще подпише глобалния ангажимент за намаляване на
Коментари Харесай

Индия вероятно няма да подпише ангажимент за намаляване на емисиите на ООН

Индия надали ще подпише световния ангажимент за понижаване на излъчванията, свързани с охлаждането, на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP 28), тъй като страната има нужда от налично изстудяване . Това оповестиха двама държавни чиновници, заяви " Ройтерс ".

Обещанието за понижаване на обвързваните с охлаждането излъчвания на въглероден диоксид с най-малко 68% до 2050 година спрямо равнищата от 2022 година е създадено от Cool Coalition на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда и домакина на COP28 Обединените арабски емирства. Начинанието ще изисква обилни вложения от страните за прекосяване към устойчиви технологии за изстудяване и също по този начин ще увеличи цената на този тип артикули.

Очаква се страните да разгласят решението си по тематиката на годишната климатична конференция в Дубай от 30 ноември до 12 декември.

Индия и Китай, две от основните стопански системи в света и източници на въглеродни излъчвания с общо население от над 2,8 милиарда души, са основни за триумфа на начинанието.

Индия е " евентуално най-важната страна за това заричане ", сподели Брайън Дийн, началник на отдела за енергийна успеваемост и изстудяване в партниращата си с Организация на обединените нации организация Sustainable Energy for All, която е помогнала за създаването на решението. " Те изпревариха общите старания, като направиха нужното за страната си във връзка с охлаждането с Плана за деяние за изстудяване на Индия. И би било в действителност значим световен сигнал, в случай че подпишат обещанието ", посочи Дийн.

Ню Делхи не желае да поеме цели над тези, поети през 1992 година според многостранния Монреалски протокол за контролиране на производството и потреблението на озоноразрушаващи химикали и флуоровъглеводороди, употребявани в хладилници, климатици и изолационни материали, споделиха държавни чиновници.
 Организация на обединените нации: Светът върви към екологична рецесия, от която няма връщане обратно
Организация на обединените нации: Светът върви към екологична рецесия, от която няма връщане обратно

Широкообхватен отчет предизвестява за заплаха от " каскадно зараждащи опасности "

Индийското министерство на околната среда не отговори на искане за коментар. Длъжностните лица приказваха при изискване за анонимност, защото позицията на Индия към момента се обмисля.

Страната има за цел да понижи търсенето на сила за изстудяване в другите браншове с 20%-25% до 2038 година според личния си проект за деяние за изстудяване, разгласен през 2019 година

" Емисиите на глава от популацията и потреблението на сила в Индия са доста ниски. Изискванията ѝ за изстудяване се чака да набъбнат неведнъж през идващите години и не може да рискува да се ангажира с вложения, които ще създадат охлаждането скъпо ", изясни един от държавните чиновници.

Според данни, оповестени тази седмица от Международната организация по енергетика (IEA) потреблението на електрическа енергия в южноазиатската страна за битови климатици се чака да се усили девет пъти до 2050 година, като по този метод се чака да изпревари растежа при всеки различен главен домашен апарат.

Между 2019 година и 2022 година потреблението на електрическа енергия в Индия при потреблението на климатици се е нараснало с 21% и близо 10% от потреблението на електрическа енергия идва от тези уреди. Въглеродните излъчвания на глава от популацията са към 2 метрични тона, до момента в който междинното за света е към 5 метрични тона.

Дийн сподели, че обещанието за изстудяване е опция за страните да получат финансиране от други страни и филантропии. " Така че, в случай че Индия не подпише, това е опция за други страни да се възползват от бъдещи финансови потоци ", посочи той.
 Индия и Китай обмислят понижаване на въглеродните излъчвания
Индия и Китай обмислят понижаване на въглеродните излъчвания

Търси се гъвкаво решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР