Индия е поискала Канада да изтегли около 40 дипломати от

...
Индия е поискала Канада да изтегли около 40 дипломати от
Коментари Харесай

Индия поиска от Канада да изтегли десетки дипломати

Индия е поискала Канада да изтегли към 40 дипломати от страната до 10 октомври, оповестява Financial Times. Искането идва, откакто канадският министър председател Джъстин Трюдо упрекна Индия в присъединяване в убийството на Хардип Сингх Ниджар, избран за терорист в Индия и деятел от Халистан. Индия предизвести, че дипломатическият имунитет на дипломатите, които останат след избраната дата, може да бъде лишен.

Това бележи ескалация на рецесията, която избухна, откакто министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо сподели, че Индия има пръст в убийството на Хардип Сингх Ниджар, който беше избран за терорист в Индия и халистански деятел.

Ню Делхи по-рано прикани за „ тъждество “ във връзка с броя и ранга на дипломатите, които всяка страна разполага в другата.

Канада има доста повече дипломатическо наличие във висшата си комисия в Ню Делхи спрямо наличието на Индия в Отава, основно заради обширния консулски отдел, нужен за фамилиите на почти 1,3 милиона канадци с индийско завещание.

Индийското посолство в Отава спря издаването на визи. Индийските жители също са посъветвани да заобикалят да пътуват до Канада.

Канадското външно министерство и индийското държавно управление отхвърлиха коментар пред Financial Times.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР