Индия е на път да изпревари Китай и да бъде

...
Индия е на път да изпревари Китай и да бъде
Коментари Харесай

Индия изпреварва Китай като най-населена страна в света

Индия е на път да изпревари Китай и да бъде новата най-населена страна в света, сочат данни на Организация на обединените нации.

Демографите не са сигурни по кое време тъкмо Индия ще вземе купата на най-населената нация, само че знаят, че това ще се случи скоро, в случай че не се е случило до момента, заяви Euronewsbulgaria.

Както Китай, по този начин и Индия имат повече от 1,4 милиарда души, а взети дружно те съставляват повече от една трета от 8-милиардното население на света.

Математически калкулации от редица изследвания, както и регистрациите на раждане и гибел, демонстрират, че Индия изпревари Китай някъде в средата на април.

Класацията на най-населените страни в света ще се промени доста през идващите 25 години, като сега Индия изпреварва Китай на върха. Осем страни – Демократична република Конго, Египет, Етиопия, Индия, Нигерия, Пакистан, Филипините и Танзания ще съставляват половината от планувания напредък на международното население до 2050 година В отчета се споделя, че две трети от хората живеят в страни с ниска раждаемост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР