Индия днес регистрира за трети пореден ден по-малък дневен ръст

...
Индия днес регистрира за трети пореден ден по-малък дневен ръст
Коментари Харесай

Индия регистрира над 4000 смъртни случая за денонощие

Индия през днешния ден записва за трети следващ ден по-малък дневен растеж на инфектираните с ковид, само че смъртните случаи за миналото денонощие са надхвърлили 4000, с което общият брой на жертвите доближи 270 000, по данни на здравното министерство, съобщи Ройтерс.

Смъртните случаи са се нараснали с 4077, а инфекциите - с 311 170 - най-малкият растеж за денонощие от три седмици насам. През изтичащата седмица инфекциите са се нараснали с над два милиона, а смъртните случаи - с близо 28 000. Общият брой на инфектираните е 24,68 милиона.

Третата вълна от разпространяване на вируса в Индия, почнала през февруари, сложи лечебните заведения и медиците под голям напън. След наложени строги ограничаващи ограничения в най-силно засегнатите щати като Махаращра и Делхи новите случаи започнаха трайно да понижават. Вчера федералните здравни управляващи оповестиха, че тази седмица процентът на позитивните проби е понижен до 19,8 по отношение на 21,9 предходната седмица, пораждайки вяра, че дневният растеж на инфекциите е почнал да се стабилизира. Нова вълна на епидемията обаче се следи в селските региони след отлива от градовете.

Индия - най-големият производител на ваксини в света, към днешна дата е ваксинирала изцяло малко над 40,4 милиона души, или едвам 2,9 % от своето население от 1,35 милиарда по данни на държавния портал Co-WIN. Страната ще разполага с 516 милиона дози ваксини до юли, заяви през вчерашния ден здравният министър Харш Вардхан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР