IN THE PALACE има свой нов дом и това е

...
IN THE PALACE има свой нов дом и това е
Коментари Харесай

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE се мести в Перник | 19-оto издание ще се проведе между 2 и 9 април 2022 г.

IN THE PALACE има собствен нов дом и това е Дворецът на културата в Перник, оповестяват уредниците за Moreto.net.

След извършени 18 издания във Велинград, Балчик, София и Варна, интернационалният фестивал за късометражно кино ще се организира в миньорския град.

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE e отдаден на късометражното кино, новите медии и цифровите изкуства. Фестивалът е уникален в България и е един от най-старите късофилмови конгреси на Балканите.

IN THE PALACE е единственият фестивал в страната, сертифициран да предлага професионални късометражни филми за разглеждане от Академията за кино изкуства и науки на Съединени американски щати за наградите Оскар. Фестивалът също е дипломиран да предлага и студентски филми за Student Academy Awards® - студентските награди Оскар.

„ Оглеждахме се за нещо свястно и ново, когато ни поканиха и предложиха да се преместим в Перник. Искрено се изненадахме, че си имат Дворец и ни стана забавно - какво по-хубаво от това „ В ДВОРЕЦА “ да се организира още веднъж в замък и то точно там. Благодарим на общината, които застават зад нас и съм сигурен, че дружно ще можем да развием промишлеността, а жителите и гостите на града ще имат опцията да се допрян до най-хубавото от света на късия род “, споделя Цанко Василев, шеф на IN THE PALACE.

„ Следваме нашата тактика за развиване на културата в града. Щастливи сме, че от интернационалния фестивал за късометражно кино одобриха поканата ни да се реалокират в Перник. Подобни начинания са от стратегическо значение, въпреки всичко това е единственият фестивал в страната, който е дипломиран да изпраща професионални и студентски късометражни филми за разглеждане от Академията за премиите Оскар “, споделя Станислав Владимиров, кмет на гр. Перник.

19-ото издание на IN THE PALACE се организира в интервала 2 - 9 април 2022 година в Двореца на културата в гр. Перник. Програмата на фестивала включва:

- 6 конкурсни стратегии за български и интернационалните професионални и студентски филми в 4 поджанра - игрален, документален, анимационанен и експериментален;

- ON FOCUS стратегии (специално курирани тематични кино програми), включително номинирани и наградени с Оскар и Европейски кино награди късометражни филми, ново българско късометражно кино и пр.;

- Q & A сесии - отворени панели за среща на създателите с интернационалните и локални аудитория, рецензия и журналисти;

- FILMER FORGE - платформа за професионално развиване, ориентирана към филмовата промишленост. Включва интензивна серия от обучителни модули, водени от утвръдени професионалисти; Пазар на късофилмовата индустрия; интернационална научна конференция за проучване на жанра късометражно кино; питчинг трейнинг и сесия за показване на кино планове и подкрепяне производството на нови филми;

- Филмови и интердисциплинарни събития и начинания за необятната аудитория.

За Фестивала

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE e единственият фестивал в страната, сертифициран да предлага професионални късометражни филми за разглеждане от Академията за кино изкуства и науки на Съединени американски щати за премиите Оскар: това са спечелилите в категориите за най-добър игрален филм и най-хубав анимационен филм от интернационалната спортна стратегия, а дружно с това и спечелилият в категорията най-хубав български филм. IN THE PALACE е дипломиран да предлага и студентски филми за Student Academy Awards® - студентските Оскари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР