In The Bedroom, 1901, by Peter Vilhelm Ilsted (1861-1933) ~

...
In The Bedroom, 1901, by Peter Vilhelm Ilsted (1861-1933) ~
Коментари Харесай

Вечерното разтоварване на ума като задължителен завършек на деня ♥ Ноел БАТЪН

In The Bedroom, 1901, by Peter Vilhelm Ilsted (1861-1933)

~ Контрол над сръхактивния разум

Свръхактивния разум е един от най-големите блага на природата, но въпреки всичко с цел да се възползваме от тази благословия под прикритие, ние би трябвало първо да научим разпоредбите за управлението й. Понякога това качество може да се трансформира в такова задължение, което да усещаме по-скоро като наказване, в сравнение с като преимущество. Най-вредният резултат е безсънното взиране в тавана или гледане на късните филми по малкия екран през цялата нощ.

Първото предписание за управление на свръхактивността на мозъка стартира с признаването на качествата на тази благословия. Например, това е разум, който би трябвало да бъде непрекъснато предизвикван с търсене на нови познания и интелектуално стимулиране, тъй че капацитетът му да бъде употребен до краен лимит постоянно. Това е също по този начин разум, който може да учи бързо и да бъде толкоз съсредоточен по време на следствие и изследване, че може да позволи някои от най – огромни загадки на живота. Човекът, дарен с тази благословия, който усвоява нужните качества на дисциплина може да преодолее на практика всяка затруднение или да реализира всяка цел. Една от чертите на характера, която поврежда свръхактивния разум и предизвиква бодърствуване, е неналичието на убеденост, тъй че в случай че за вас са присъщи тези две неща, вашият единствен късмет е да изградите допустимо най-бързо вашата убеденост и да насочите погледа си към нови цели. (Само, когато стимулиращото предизвикателство на новата цел е почнало, второто предписание ще има ефект).

Второто предписание е да „ приучите ” мозъка си да се разтоварва едновременно, като някакъв тип обред на изключването. Предварителният обзор на детайлностите от планувана разтоварваща вечер и мисленото наблягане на избрана цел на свръхактивния разум по време на къса медитация, могат да бъдат извънредно мощни средства за постигането на резултата. Приканването на умствения развой да помогне за разтоварващата вечер и да й се подчини възбужда хормонални реакции, които удостоверяват резултата.

Колкото по-често се ползва този способ, толкоз по-ефективна е неговата реакция. За да се подкрепи постигането на този резултат, е добре също да се рапортуват на мозъка всички идни действия на постоянната дневна стратегия по време на десетминутна медитация, която да организирате като начало на всяка ваша заран, и да включвате вечерното разтоварване като наложителен свършек на деня. Когато свръхактивният разум не е обуздан от тези процедури, той в действителност няма визия по кое време би трябвало да приключат дневните действия и отговорности. (Във физиотерапията тези способи се назовават „ претенции, отправени към мозъка ”.)

Третото предписание е „ Изискване от мозъка ”. Голям брой съумели физиотерапевти употребяват техника, наречена „ претенции от мозъка ”, да възбуди програмата, която може да помогне на хората да се възстановят от контузия. Например, в случай че физиотерапевт има пациент, неподвижен от кръста надолу, той го слага сред два успоредни пръта и желае от него да си показа образно по какъв начин единият му крайник прави крачка напред. След това пациентът въображаемо желае от мозъка си да задейства нервите и мускулите, с цел да помогне на крайници да направи тази крачка.

Изискването от мозъка да задейства избрана естествена функционалност, малко по малко, оказва помощ за отблокирането на стратегия, която се е замразила заради шока. Някои пациенти, за които се е смятало, че няма да проходят в никакъв случай повече, са постигнали знамение, прилагайки този способ. Положителното мислене за възобновяване автоматизирано предизвиква възобновяване и процесът на разяснение на мозъка по какъв начин да приключи възобновяване подтиква нервната система да свърши своята работа.

~ Изискване от мозъка за подкрепяне на служащи на нощни смени и работещи в специалности с високо равнище на стрес

Използването на условията от мозъка за подпомагането на биологичния часовник да пренастрои часовия си график съгласно нощните смени на работа и часовете за нощни грижи и хранене на бебе може от време на време да бъде доста дейно. Целта е по време на къса медитация всеки ден да се изясни с думи на подсъзнателния разум кои часове ще бъдат прекарани в спане, кои – в работа и кои – ще бъдат употребявани за възобновяване и отмора.

Запомнете, основата на биологичния часовник е пълноценната отмора в един ден от всяка седмица, тъй че свързвайте всеки ден с този ден, който ще бъде употребен за отмора. Например, по време на медитация казвайте на подсъзнанието си кой ден е, с цел да го съпоставите с деня за отмора. (Днес е предпоследният ден преди денят ми за отмора.)

Ако участвате в стратегия, която не разрешава цялостна отмора в същия ден всяка седмица, тогава очаквайте да изпитате неприятно въодушевление, здравни проблеми и доста намаляване на паметта след първата година. Същият развой на условие може да бъде употребявано за отключване на напрежението, претърпян при работа под висок стрес, като да вземем за пример в полицията. Този метод ще има резултат, в случай че въпреки всичко времето за разтоварване не е прекъсвано от междинна работа. (Всеки от нас би трябвало да изпита преживяването на волния разум един път седмично или в противоположен случай нашите позитивни страсти последователно ще изчезнат в забвение.)

От: „ Прекрасен сън – обилие от сила “, Ноел Батън
Картина: In The Bedroom, 1901, by Peter Vilhelm Ilsted (1861-1933); chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР