Импровизациите, на които залага ръководството на Барселона в неистовите си

...
Импровизациите, на които залага ръководството на Барселона в неистовите си
Коментари Харесай

„Не“-то на Дембеле показва нагледно слабостта на Бартомеу

Импровизациите, на които залага управлението на Барселона в неистовите си опити да си върне Неймар от Пари Сен Жермен, провокират повече подигравка, в сравнение с поддръжка. Усман Дембеле е един от множеството футболисти на „ блаугранас “, които дадоха ясно да се разбере, че нямат никакво предпочитание да се трансформират в разменна монета единствено и единствено да улеснят интервенцията по привличането на бразилския нападател назад на „ Камп Ноу “. Президентът на клуба Джосеп Мария Бартомеу може да обръща колкото си желае внимание на Лионел Меси, да пробва каквото си изиска за задоволяването на желанията и капризите на аржентинската суперзвезда, но в цялата тази история постоянно ще има като съперник една част от съблекалнята на тима.

Нито Дембеле, нито Иван Ракитич се огъват и подвигат бялото знаме, до момента в който от всички страни ги сочат с пръст като основните фигури в наподобяващата телевизионна шоупрограма интервенция по връщането на Неймар в Барса. Още по-голямо значение придобива казусът с Дембеле, защото бе платен точно с цел да размени бразилеца, откакто той изостави шокиращо някогашния си тим и персонално в този момент борещия се със зъби и нокти за връщането му в тима Меси.



Да се желае през днешния ден от младия французин да взема основната роля в сходна интервенция е в действителност тъпо. Момчето бе първият човек, който направи услуга на Бартомеу в неговото търсене – от обезверено по-отчаяно – на заместител на Неймар. Вдигна се на протест, подкладен от президента и неговия управнически щаб, които след това извадиха голяма сума от касите на клуба (твърдо 105 млн. евро плюс още до 42 млн. под формата на разнообразни бонуси), с цел да платят желаното от Борусия (Дортмунд), и дадоха на Усман номера на фланелката на бразилеца – 11-ката. С французина Бартомеу се опита да запълни голямата дупка от измяната на Неймар и да даде начало на един нов план за сегашното и за бъдещето.

Само до напълно неотдавна президентът на Барса тръбеше по медиите, че Дембеле е „ по-добър от Неймар “. На какво тогава следва да се дължи внезапната смяна на мнението му и свирепият му напън по отношение на момчето да го включи в пакет, който да задоволи претенциите на Пари Сен Жермен? Отговорът е единствено един: на импровизация.

Бартомеу не искаше да вижда бразилеца след измяната му даже и на фотография. Отрече се от него и от неговия татко, а и още не са завършили правосъдните им борби. Това са повече от задоволителни претекстове управлението на клуба да оправдае пред своите членове и редови последователи, че Неймар не заслужава в никакъв случай повече да облече екипа на Барса, колкото и разкъсван да е през днешния ден от скрупули за напускането си и колкото и мощна да продължава да резервира дружбата си с Меси и Луис Суарес.



ЧЕСТТА НА ДЕМБЕЛЕ

Ръководството на Барселона, което се наложи да желае заем, с цел да реализира гръмкия и абсурден трансфер на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, отиде два пъти до Париж да договаря за Неймар и падна в капан. Пари Сен Жермен води договарянията във все по-свои води. Даде ясна цена за Неймар – 170 млн. евро, и в случай че би трябвало да бъде включен футболист на „ блаугранас “ в интервенцията, най-пасващият на условията и желанията на старши треньора Томас Тухел е Усман Дембеле. Германецът го познава чудесно от стадия им в Борусия (Дортмунд), а и французинът заема същата позиция в офанзивата като тази на Неймар.

Дембеле държи ключа за разблокирането на договарянията, но изобщо и не мисли да улеснява договарящите. Неговият сътрудник Муса Сисоко даде твърдото си мнение неотдавна пред камерите (в рубриката Téléfoot), че клиентът му „ ще остане 100% в Барселона. Няма никаква опция да си тръгне. “ Думи, които нанасят големи вреди на Бартомеу и по никакъв начин не оказват помощ за реализирането на неговата тактика.



На „ Камп Ноу “ им писна от проявленията на неприятна дисциплинираност от Дембеле със закъсненията му за тренировки и, последното, заминаването далеко след загубата в Ла Лига от Атлетик Билбао в първия кръг, откакто върза тенекиена кутия на клубните лекари за обзор и спомогна самичък за следващата си травма, която ще го извади от терените за месец и половина. Той към този момент беше санкциониран предишния сезон, когато му заръчаха да води по-подреден и спокоен живот, а не обърна внимание.

Това обаче не оправдава натиска против него да се включи в интервенция „ Неймар “, откакто от клуба към този момент знаеха какъв е характерът му. Пък и особено за воденето на безреден метод на живот Неймар може да напише книга и да изнася лекции. За всичко това би трябвало добре да си помислят ръководителите на клуба от Каталуня, когато притискат Дембеле. Момчето има огромно самочувствие и голяма горделивост: това е казусът, с който се сблъскват Бартомеу и Барселона в безредния си опит да завършат договорката с ПСЖ.
Улисес Санчес-Флор, „ Ел Конфиденсиал “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР