Империята на хуните на вожда Атила е владеела много народи.

...
Империята на хуните на вожда Атила е владеела много народи.
Коментари Харесай

Историк смая с нови данни за произхода на българите

Империята на хуните на вожда Атила е владеела доста нации. Един от тях са прабългарите. Вярно е, че нашите следи могат да бъдат проследени до Атила, разгласи пред бТВ доцент доктор Тодор Чобанов, историк от Института за балканистика с център по тракология към Българска академия на науките.

По думите му няма сибирски сигнал и археологически данни за връзка с Азия на прабългарите. Той бе безапелационен, че прабългарите са индоевропейци. Те са пребивали в Централна Европа, по Дунав, от времето на Атила.
-->
Новата книга на Чобанов „ Произходът на българите. Дебатът в 21 век “ е отдадена на произхода на българите, разкрива нови обстоятелства от античната ни история. В нея в детайли се преглеждат въпросите от кое място се появяват българите, какви са корените ни и какво е общото сред античните и днешните българи.

Чобанов разяснява, че книгата споделя за огромните български учени, които са положили старания да съберат информация за предците ни.

„ Всяка тематика за история е обрасли в легенди. В книгата обаче сме стъпили напълно в университетски начала, археология, геномика. Доказали сме, че прабългарите не са били капка в славянското море. Те са били многочислен народ, който е оставил генетичен и културен отпечатък в средновековните българи. Средновековните българи сме ние “, сподели Чобанов.

Средновековните българи са се родили от три съставния елемент. Най-доминиращ е прабългарският. Имаме и славянски съставен елемент. Имаме и съставен елемент от смесването с локалното население.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР