Имигрантите, търсещи убежище в Италия, трябва да плащат към 5000

...
Имигрантите, търсещи убежище в Италия, трябва да плащат към 5000
Коментари Харесай

Мигрантите в Италия ще плащат 5 хил. евро глоба , ако не искат в специалните центрове

Имигрантите, търсещи леговище в Италия, би трябвало да заплащат към 5000 евро, в случай че не желаят да бъдат в специфичните центрове за престояване.

Това планува разпореждане на Министерството на вътрешните работи, оповестено в Държавен вестник. То дефинира оптималния интервал на задържане в центровете за престояване от 4 седмици, в случай че мигрантът не желае да обитава в тях,  да имат финансова гаранция от 4938 евро, нужна за вероятно репатриране и минимални средства за прехрана, както и съществуването на уместно място за настаняване на  територията на страната. 

Разпоредбата се ползва за всеки арестуван по време на гранична процедура и идва от безвредна страна. Мигрантът  " се уведомява неотложно за правото, като опция на задържането, да даде финансовата гаранция ", прецизира постановлението.  

То е  вече  в мощ „ с единствената цел да се откри правото на влизане на територията на страната " за търсещи леговище в редица случаи. Гаранцията е самостоятелна, би трябвало да бъде платена еднократно като  банкова  или застрахователна гаранционна лавица и не може да бъде платена от трети страни.  

Демократическата партия назова постановлението „ нечовешка свирепост “.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР