Името на четвърти действащ евродепутат изплува около скандала за корупция

...
Името на четвърти действащ евродепутат изплува около скандала за корупция
Коментари Харесай

Името на четвърти депутат излиза в скандала за корупция в Европарламента

Името на четвърти настоящ евродепутат изплува към абсурда за корупция и търговия с въздействие в Европейския парламент, който избухна през декември.

Шест парцела, свързвани с белгийския народен представител Мария Арена и фамилията й бяха претърсени от полицията в сряда, като белгийските медии оповестяват, че са конфискувани документи и компютри, които се проучват. Самата Арена съобщи пред пресата, че чака придвижване след лятната почивка, когато евентуално ще бъде извикана пред проверяващия арбитър.

Скандалът, добил популярност като " Катаргейт ", е обвързван с оказването на политически услуги за пробутване на ползи на Катар, Мароко и Мавритания през членове на Европейския парламент, против възнаграждение.

През декември при обиски в домове на депутати и свързани с тях бяха открити 1.5 млн. евро в брой.

 Куфари с пари: Какво знаем (и не знаем) за корупционния скандал в Европарламента Куфари с пари: Какво знаем (и не знаем) за корупционния скандал в Европарламента

Самата Арена, която е част от групата на социалистите, не е разпитвана и не й е повдигнато обвиняване. Следствието не е поискало свалянето на нейния имунитет като член на Европейския парламент, написа излизащата в Брюксел медия " Политико ".

Бившият вицепрезидент и гръцки евродепутат Ева Кайли, белгийският евродепутат Марк Тарабела и италианският евродепутат Андреа Коцолино прекараха известно време ареста от декември насам и получиха обвинявания.

Пиер Антонио Панцери, някогашен евродепутат, призна виновността си и подписа договорка със следствието в подмяна на понижена присъда.

 Сделка с правораздаването по абсурда в Европарламента, Брюксел изравнява наказванията за корупция в Европейски Съюз Сделка с правораздаването по абсурда в Европарламента, Брюксел изравнява наказванията за корупция в Европейски Съюз

Името на Арена излезе в самото начало на абсурда, само че тя отхвърли да има нещо общо и се отдръпна от парламентарната си роля като ръководител на подкомисията за човешките права в същия ден, когато " Политико " разкри, че тя не е заявила пътешестване до Катар през май 2022 година, разноските за което не е платила сама.

Белгийският вестник " Соар " разгласява документи, съгласно които за девет месеца Арена и Панцери са разговаряли над 300 пъти по телефона, макар, че към този момент не са били сътрудници в Народното събрание.

В сходство с белгийското конституционно право ръководителят на Европейския парламент Роберта Метсола се завърна в Брюксел, с цел да участва на обиските на парцелите на Арена в северната част на града в сряда, предпоследния ден преди Народното събрание да излезе в лятна почивка.

Името на Мария Арена се върна в полезрението на следствието, откакто водещият го белгийски арбитър Мишел Клез, се отдръпна на фона на обвиняванията в спор на ползи.,

Решението пристигна, откакто юристите на различен главен обвинен - евродепутатът Марк Тарабела, разкриха, че синът на Клейс е взел участие в бизнес с медицински канабис със сина на Арена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР