Името Георги Помашки предизвиква огромно чувство на респект в леката

...
Името Георги Помашки предизвиква огромно чувство на респект в леката
Коментари Харесай

Георги Помашки: Трябва да направя от Тихомир Иванов доберман


Името Георги Помашки провокира голямо възприятие на почит в леката атлетика. От години треньорът работи в Гърция, а на международното състезание в зала през миналия уикенд в Белград той прибави още едно злато към богатата си сбирка.

Спечели го неговият ученик Милтядис Тентоглу, който беше над всички в бранша за скок на дължина. Така гъркът към този момент е олимпийски, международен и повторен европейски отличник на закрито, както и златен медалист навън от Берлин 2018 година Всички тези впечатляващи триумфи са реализирани с помощта на наставленията на Помашки, който от повече от 3 десетилетия живее и работи в Атина.

" Не знам дали съм добър, само че първи разтварям залата, финален я затварям. Всеки ден те са там. Постоянството в работата, не непрекъсната, а интелигентна работа с положително дозиране на натоварвания, носи най-хубавите и постоянни триумфи ", съобщи той пред bTV.

Снимка: Reuters


" Харесвам го. Имаме добра връзка и се разбираме прелестно. С него мога да приказвам на всички тематика и мисля, че това е най-силното му качество като треньор ", съобщи още през 2019 година Тентоглу.

Сега за Помашки следва ново предизвикателство. Вече няколко месеца в гръцката столица той се грижи и за подготовката на финалиста в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро - Тихомир Иванов.

Снимка: Lap.bg


" Той е доста учтив, доста вежлив. Трябва да го направя малко доберман ", разкрива първите стъпки в взаимната работа треньорът.

За Помашки взаимната активност с Иванов носи напълно друг заряд.

" Много е мощно да имаш " твой човек ". Така го усещам като български спортист ", разяснява той.

Целта пред двамата е ясна - призово класиране на европейското състезание в Мюнхен през август 2022 година

Снимка: Reuters


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР