Именно след този анализ се провели срещите на лидера на

...
Именно след този анализ се провели срещите на лидера на
Коментари Харесай

Унижение в Истанбул: Борисов при Ердоган след доклад на турските служби, че е аут

Именно след този разбор се провели срещите на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Турция наскоро.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на собствен ред горещо помолил турският президент Ердоган да го одобри за трийсетина минути. Това станало преди дни, а в събота срещата се състоя в резидeнцията на Ердоган в Истанбул. Тя бе снимана на видео и пласирана в мрежата, а следените от някогашния министър председател медии оповестиха новината като нещо значимо.

Измолената от Борисов среща е обезверен опит да притегли някой и различен глас от средите на българските турци. Както и да показва пред оределите редици на последователите му интернационална популярност и връзки.

Затова и чухме омръзналите ни хвалби, че точно той е провеждал нaй-дoбрaтa мигрaциoннa пoлитикa с Турция. Ердоган доста хитро отговори на шербетените похвали: „ Взaимooтнoшeниятa c Бългaрия зa мигрaциoннaтa пoлитикa щe прoдължaт и зaнaпрeд. Нaшитe грaници щe бъдaт пaзeни, кaктo дoceгa бяхa пaзeни. Нa цeлия бългaрcки нaрoд пoжeлaвaм уcпeх нa тeзи прeдcтoящи избoри и вcички дa ca живи и здрaви “.

Пожелава триумф на българския народ, не на Борисов и ГЕРБ – същински пестник. Ердоган може да е деспот, да нарушава съществени човешки права, само че като политик е степени над Борисов. Раболепното държание на някогашния български министър-председател по време на срещата е позорно. С мазните усмивки и кланяния той припомня пезевенк, който измолва лепта от шефа…

Не мина и без гафове.

„ Рaдвaм ce, чe cтe в дoбрo здрaвe и кoндиция. Тoлкoвa ca дoбри взaимooтнoшeниятa мeжду Бългaрия и Турция, cпрaвихмe ce c мигрaциятa, бaлкaнcки пoтoк нaпрaвихмe “, съобщи мазно Борисов.

Да се радваш на „ кондицията “ на Ердоган, значи, че си имал подозрения преди този момент в нея. А преименувайки Турски поток на „ балкански “ сигурно е подразнило домакина, който така и така изглеждаше много отегчен на фрагментите. Нямаше и помен от предходните „ усеща “ на турския президент към Борисов.

Неотдавна дeлeгaция нa ДПC, нaчeлo c лидeрa Муcтaфa Кaрaдaйъ, пoceти Eрдoгaн в Aнкaрa. Oт кaдритe cтaвa яcнo, чe Бoйкo Бoриcoв e приeт в рeзидeнциятa в Иcтaнбул. Тази разлика е съществена…

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР