Именно ОбС през 2009 година разреши вдигането на капитала на

...
Именно ОбС през 2009 година разреши вдигането на капитала на
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: Не кметувам от 10 години, за да оправдават ...

Именно Общински съвет през 2009 година позволи повдигането на капитала на " Градски превоз " АД, което докара до стопяването на акционерното присъединяване на Общината. Това стана в несъгласие с моята позиция и мнението на моята администрация



Изключително сюрпризиран бях от забъркването на моето име в разискването за продажбата на акциите на Общината във банкрутиралото сдружение " Градски превоз " АД.

Манипулативните изявления имаха единствената цел да трансферират виновността от болната глава на хубавичко. В брой №10 от 14.01.2022 година на вестник „ Марица” има представени изявления на общински съветници, които не дават отговор на истината. За да се обясни всичко по случая, ще ви осведомявам още веднъж, за следващ път, какво се случи с присъединяване на Общината във въпросното сдружение. Правя го не с цел да диспутирам със съветниците, които обичат да четат евангелието като дявола, а тъй като най-важното е читателите и пловдивчани да знаят истината.

На 23.12.2008 година комерсиално сдружение „ Градски транспорт”АД организира Общо заседание на акционерите по искане на притежателя на 67% от акциите - компания „ Транс сити”. Предлага се нарастване на капитала, което Община Пловдив отхвърля с решение на Общински съвет. Въпреки това мажоритарният притежател е взел такова решение. Веднага администрацията на Общината завежда комерсиално дело № 20/2009 година в комерсиалното поделение на Пловдивския областен съд. С тази процедура е спряно осъществяването на решението на общото заседание и са предпазени ползите на Общината.

На сесията на Общински съвет на 5.03.2009 година обаче е импортирано предложение от съветника Николай Радев - ръководител на група, за ново решение. След гласоподаване е признато Решение № 85/Протокол №5, съгласно което се:

1. Разрешава нарастването на капитала.

2. Дава единодушие за смяната на структурата на капитала.

3. Задължава кмета на общината да направи отвод на исковете по комерсиалното дело и да приключи делото.

По силата на ЗМСМА притежател на акциите в общински търговски сдружения е Общинският съвет, а кметът е задължен да извършва решенията му.

По наше искане Окръжна прокуратура въпреки всичко направи инспекция по проблема. С писмо изх. №2206/07.04.2011 година зам. областен прокурор Николай Найденов ни осведоми, че през 2009 година са направени две инспекции с кореспонденция №176/2009 и кореспонденция №3776/2009 и не е намерено нарушаване на законите.

Всички документи по случая са в архивите на Общината и Общински съвет. Който се интересува от тематиката, може да ги прочете, преди да се изрича неопитен по въпроса. Що се отнася до това кой остави Пловдив без тролейбусен превоз и опция градът да модернизира услугата посредством привличането на европейски средства, разногласия за това очевидно няма. Няма разногласия и за това кой провали написания и извоюван по време на моя мандат транспортен план. Другото са операции на хора, които се държат за местата си в Общинския съвет като удавници за сламка.

С почитание Славчо Атанасов,

кмет на Пловдив (2007-2011)
Свързани вести Не какъв, а ще го има ли. Това е въпросът за градския превоз в Пловдив Дебатьорите в Общинския съвет - влизат патки, излизат гъски Изненада: Община Пловдив продава акциите на превозвач
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР