Именитият треньор Свен-Йорак Ериксон обяви, че е диагностициран с терминален

...
Именитият треньор Свен-Йорак Ериксон обяви, че е диагностициран с терминален
Коментари Харесай

Ериксон обяви, че има рак и му остава „максимум година“

Именитият треньор Свен-Йорак Ериксон разгласи, че е диагностициран с терминален рак. Според него в „ най-хубавия случай му остава година живот “.

„ Всички виждат, че имам заболяване и всички подозират, че е рак. И е по този начин. Но би трябвало да се боря, до момента в който мога. Знам, че в най-хубавия случай ми остава към година. В най-лошия – по-малко. Не мисля, че и лекарите са сигурни. Не могат да сложат някаква дата “, к.

„ По-добре е да не мисля за това. Трябва да излъжеш мозъка си. Иначе ще седиш по през целия ден у дома, ще си мислиш, че си прецакан и тн. Лесно е да се докараш в сходна позиция. Но е по-добре да виждат позитивните неща и да не мислиш за разочарованията. Макар че, да, несъмнено, това е най-голямото отчаяние “, добави той.

Последната роля на шведа във футбола беше като състезателен шеф на Карлстад. Той обаче напусна преди 11 месеца поради здравословни проблеми. В кариерата си той е бил треньор на Бенфика, Рома, Фиорентина,, Лацио, Манчестър Сити и Лестър. Освен това Ериксон водеше националните тимове на Англия, Мексико и Кот д’Ивоар.

Като треньор той има трофеи на Португалия и Италия с Лацио. Освен това е печелил националните купи на Португалия и Италия (Рома, Сампдория и Лацио), както и Купата на УЕФА с Лацио.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР