Имението на фамилията Матакови в Пловдив е пуснато на търг

...
Имението на фамилията Матакови в Пловдив е пуснато на търг
Коментари Харесай

Съдия изпълнител продава имение на строителен предприемач в Пловдив

Имението на семейството Матакови в Пловдив е пуснато на търг от частен правосъден реализатор. Причината да се стигне до тук е насъбрани задължения от страна на притежателите - строителният бизнесмен и предприемач Илия Матаков и брачната половинка му Витка. Освен къщата, на търг са изкарани и магазин, благосъстоятелност на семейството, както и половината от имот и къща в Болярци, оповестява trafficnews. 

Луксозният им дворец се намира в квартал  " Остромила ". Двуетажната къща е ситуирана върху имот от 640 кв.м. Архитектурата ѝ е имитация на древногръцка вила - фонтани и няколко метрови колони обсаждат зданието. В двора има и незавършена гаражна клетка. 
-->
Върху повърхност от над 300 кв.м. са ситуирани редица стаи, свързани с вито стълбище, чиито парапети са от ковано желязо. Високи прозорци и орнаменти допълват атмосферата в дома. Къщата е ипотекирана, тъй че банката също ще си търси парите при възможна продажба.

Първоначалната цена, от която ще стартира търга за къщата, е 864 хиляди лв.. Наддаването за нея ще бъде допустимо сред 19 юни до 19 юли, а на 20 юли ще бъдат отворени офертите и ще стане ясно дали домът ще има нов притежател. 

Вторият парцел, изкаран на търг, е магазин от 500 кв.м. с кв. " Изгрев ". Търговският обект наулица „ Възход “ № 15 отдавна се употребява за шоурум на мебелен магазин. Неговата първична цена е 404 464 хиляди лв.. 

Половината от имот от 1,4 дка и къща, дружно с помощни постройки, в село Болярци също е обект на продажба с начална цена 88 хиляди лв..

Самият Матаков е притежател в персонално качество на парцелите, дружно с жена си. Бизнесменът е съобственик на редица компании, главно под наименованието " Пантема ", като непрестанно отваря такива с разнообразни номера. Например има " Пантема 2020-1 ", " Пантема 2020-2 " и по този начин до 10. Те са запорирани поради задължения от над 1 милион към " Си финанси груп ". Съдружник в множеството сдружение му е Петър Герин. Запорите обаче са върху дружествените дялове точно на Матаков. 

Заради огромния дълг, против Матаков е формирано изпълнително дело, поради което къщата му и магазинът са подадени на съдия-изпълнител. Очаква се, в случай че бъдат осъществени продажби, с парите да се изплатят вземанията на кредитора. 

Преди година стана ясно, че 25 фамилии от Пловдив настояват, че са излъгани от строителен бизнесмен. По думите им чакат към този момент втора година, с цел да бъдат настанени в жилища, за които са платили хиляди евра. Строителството на кооперацията е трябвало да бъде приключено в края на 2020 година, само че към днешна дата постройката към момента не е довършена. Половината от пострадалите споделят, че са платили цялата сума за жилищата, а други са дали 90% от цената. 

Според  Матаков няма машинация, само че има закъснение с 10 месеца на градежа. Твърди, че когато клиентите му преведат останалата част от парите, тогава ще бъде приключена и постройката. 

На предходните локални избори предприемачът бе претендент за кмет на регион " Източен ". 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР