Имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго,

...
Имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго,
Коментари Харесай

ФБР обискира имението на Тръмп във Флорида, отворили дори сейфа му

Имението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, Палм Бийч, Флорида, е било обискирано от сътрудници на ФБР, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на Тръмп.

" След като работихме и си сътрудничихме със съответните държавни организации, този необявен обиск в дома ми не беше нужен или подходящ ", декларира той, без да заяви за какво се е състоял обискът.

Мар-А-Лаго " сега е под блокада, обискиран и окупиран от огромна група сътрудници на ФБР. Те даже отвориха сейфа ми, сподели трагично Тръмп.

Претърсването се е фокусирало върху региона на клуба, където са офисите и персоналните жилища на Тръмп, заяви CNN, отбелязвайки, че юристът му Кристина Боб е участвала. Самият Тръмп обаче е в Ню Йорк.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е почнало ранна фаза на следствие на преместването от Тръмп на формалните президентски документи в имението му във Флорида, заяви през април източник, осведомен с въпроса.

Разследването се организира, откакто Националният списък на Съединени американски щати през февруари уведоми Конгреса, че са били възобновени към 15 кутии с документи на Белия дом от имението на Тръмп във Флорида, някои от които са съдържали класифицирани материали, напомня Българска телеграфна агенция.

Комисията за контрол на Камарата на представителите на Съединени американски щати в това време разгласи, че уголемява следствието на дейностите на Тръмп и изиска от архивите да предадат спомагателна информация.

По-рано Тръмп удостовери, че се е съгласил да върне избрани документи на архивите, като назова това " елементарен и обикновен развой ".

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп наподобява въпреки всичко е хвърлял в тоалетната скъсани държавни документи, разкриха нови фотоси, заяви ДПА.

Репортерката на " Ню Йорк Таймс " Маги Хаберман получила фотосите на изхвърлените документи за " Confidence Man ", идната ѝ да излезе книга за Белия дом на Тръмп.

Въпреки отричането на Тръмп, фотосите демонстрират части хартия с неговия присъщ почерк в две тоалетни чинии.

" Някои от помощниците на Тръмп са били наясно с този табиет, с който той се е занимавал неведнъж ", споделя Хаберман пред „ Аксиос “, която разгласява уличаващите фотоси. " Това беше продължение на навика на Тръмп да къса документи, за които се предполагаше, че би трябвало да бъдат непокътнати. "

Според обявата една от фотосите е на тоалетна в Белия дом, а друга е снимана при пътешестване в чужбина.

Невъзможно е да се дефинира защо тъкмо са се отнасяли унищожените документи. Но името " Стефаник ", което явно е отпратка към членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник, е четливо на един пай хартия.

Тръмп осмя новото разобличаване посредством представителя си Тайлър Будович.

" Трябва да си много обезверен, с цел да продаваш книги, в случай че фотосите на хартия в тоалетна паница са част от рекламния ти проект ", сподели Будович.

Бившият президент е прочут с това, че в честите си буйства късаше документи, принуждавайки помощниците си да събират частите, които по-късно трябваше да бъдат залепени назад и предадени в Националния списък.

Тръмп също по този начин взе със себе си в имението си във Флорида и няколко кашона, натъпкани с документи, в това число и такива с гриф " поверително ", когато напусна Белия дом на 20 януари 2021 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР