Имайки предвид здравната криза и произтичащото от това забавяне за

...
Имайки предвид здравната криза и произтичащото от това забавяне за
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за бърз напредък по планa за действие за извънредни ситуации след 2020

Имайки поради здравната рецесия и произлизащото от това закъснение за постигането на навреме съглашение за новия дълготраен бюджет на Европейски Съюз, евродепутатите още веднъж насочат апел за незабавен проект за справяне с извъндрендната обстановка за 2021 година

Докато работата по основаването на идната многогодишна финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 година би трябвало да продължи, като бъдат взети поради следствията от актуалната здравна рецесия в дълготраен проект, става още по-належащо Европейската комисия да предложи проект за деяние при изключителни обстановки, който да влезе в действие на 1 януари 2021 година В този подтекст следва да се има поради забавянето на навременното съглашение за МФР, което се чака заради рецесията, подбудена от COVID-19, подчертаха ръководителят и политическите координатори на комисията на Екологичен потенциал по бюджети (BUDG).

Парламентът приканва за подобен проект за деяние от октомври 2019 година

Планът за деяние при изключителни обстановки би трябвало също по този начин да може да се оправи с непосредствените последствия от изключителната обстановка, подбудена от ковид, в сходство с позитивните стъпки, подхванати в бюджета за 2020 година, позволявайки преориентация и усилване на съществуващите принадлежности.

Що се отнася до МФР, евродепутатите приканиха неотдавна, в свое пресссъобщение от 26 март, за актуализиране на актуалното предложение от май 2018 година Те приветстваха позитивните и бързи следващи дейности от ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен, която удостовери в нейното изказване от събота, че: „ Комисията ще предложи промени в предлагането за МФР, които ще разрешат справяне с рецесията, подбудена от ковид. Тези промени ще включват пакет от тласъци, който ще подсигурява запазването на напъните за доближаване в границите на Съюза посредством взаимност и отговорност. "

„ Призоваваме Комисията да мисли отвън стандартната рамка, като показа обновено предложение за МФР, което е доста по-амбициозно от първичното предложение от май 2018 година с съответно преразглеждане на предлагането за промяна на системата на личните запаси, осигурявайки по-голямо фискално пространство за маневриране. Предложението следва да вземе поради капацитета на всички стратегии да дадат спомагателен принос за икономическото възобновяване, солидарността, публичното здраве и ръководството на рецесии, като в същото време дава по-голяма еластичност. То също по този начин би трябвало да отразява политическите задължения на новата Европейска комисия като Зеления пакт, дигитализацията и този за геополитическа Комисия. Както бе посочено предходната седмица, провокациите отпреди рецесията няма да утихнат, като могат да станат по-тежки и значими заради рецесията, подбудена от ковид ", обявиха евродепутатите.

„ Припомняме, че бюджетът на Съюза в действителност е част от решението за превъзмогване на публичните здравни, стопански и обществени разтърсвания, в допълнение към други принадлежности и начинания както на национално, по този начин и на европейско ниво ", заключиха евродепутатите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР