имат най-принципната позиция по отношение на войната. Позицията на не

...
имат най-принципната позиция по отношение на войната. Позицията на не
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Трябва да сме благодарни на Русия, че не ни спря газа още в края на февруари


имат най-принципната позиция във връзка с войната. Позицията на не зависи от това чие произвеждане са бомбите. Ние сме срещу войната. Като изпратим някакви оръжия, войната ще спре ли? Такъв коментар направи в студиото на " Лице в лице " по bTV някогашният министър на енергетиката и стопанската система Румен Овчаров  Румен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 година в Бургас. В интервала 1979–1984 приключва висше обучение в във връзка позицията на България да не доставя военна помощ за Украйна.

По думите на Овчаров Украйна сама е провокирала съветското навлизане.

Какво искаше Русия? Русия искаше Украйна да не влезе в НАТО. Второто, което искаше – осъществяването на Минските съглашения за необикновен статут на Донецка и Луганска област. Толкова ли мъчно беше да се направи това, вместо в този момент да се чудим за какво сме във война, изясни той.

По отношение на газовите доставки от Русия Овчаров акцентира, че вероятността да останем без газ, в случай че не платим за него в рубли, е огромна.

Трябва да сме признателни, че не го стопираха в края на февруари. Имаме съществуване на мазут в топлоцентралите, който ще стигне за 4-5 дни, само че това няма да ни реши проблемите в дълготраен проект. Разбира се, в този момент идва лятото и няма да имаме потребност от отопление, само че промишлеността ще има потребност от газ, който обаче няма от кое място да пристигна, предизвести още той.

Според него алтернативата на газ от Азербайджан все още не е настояща, защото няма от кое място да мине този газ.

Да не приказваме, че азербайджанският газ е и в някаква степен съветски, и аз не бих отхвърлил сюжет, при който най-после и Азербайджан да остане без газови доставки, разяснява Румен Овчаров  Румен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 година в Бургас. В интервала 1979–1984 приключва висше обучение в.

Относно двете кандидатури на Политическа партия и Има Такъв Народ за гуверньор на Българска народна банка, Овчаров ги дефинира като " противоречиви " и добави, че е трябвало да се потърси " авторитетна фигура " за началник на централната ни банка.

За край той уточни, че присъединяване на в държавното управление е " животоспасяващо за българската страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР