Имаше време, в което бях на върха на света… олимпийска

...
Имаше време, в което бях на върха на света… олимпийска
Коментари Харесай

Гимнастичката, която подлуди света: От “Мразех се” до “Открих щастието”

" Имаше време, в което бях на върха на света… олимпийска вяра. Бях непобедима. След това към този момент не бях ".

Това са думи на Кейтлин Охаши, гимнастичката, която в последните дни подлуди света. Американката получи съвършената оценка 10 за осъществяването си на земя по музика на Тина Търнър и Майкъл Джексън в колежанския шампионат.

Историята на момичето, което пада от върха, единствено с цел да се изправи и трансформира в международна сензация, ще ви разкажем посредством нейните думи и историята, която тя описа в прочувствено видео за The Players Tribune.

Докато гледа собствен запис като дете стартира описа: „ Това момиче е щастливо просто, тъй като е там. Тя просто върви напред и напред като че ли нищо не може да я спре. Живее ден за ден и се любува на всеки един миг. Салто след салто още на толкоз дребна възраст. Дори да нямаше тренировки по гимнастика, тя отново беше в залата. Гимнастиката беше нейният свят. Бихте си споделили, че това момиче има всичко, медалите в стаята си, подиумите, на които стоеше… Тя си мислеше, че няма нищо. Феновете й споделяха, че не е задоволително добра. Тя не изглеждаше, както би трябвало. Тя искаше да яде нездравословна храна и да се усеща добре на идващия ден, а не да се тревожи, че ще я изритат от тима откакто се качи на кантара. Тогава тренираше непрекъснато след хранене, единствено с цел да се почувства добре и да заспи спокойна “.

През 2013-а година Охаши побеждава съотборничката си Симоне Байлс (двете са родени през 1997 година) и печели Kупата на Америка, съревнование от календара на ФИГ. Това е последната загуба на двукратната олимпийска шампионка в многобоя.
 „ Тогава просто гърбът й не устоя. Тя искаше още веднъж да си напомни какво е това да бъдеш дете. Бях унищожена “ споделя гимнастичката.

Травма на гърба и разкъсвания в двете рамена и гимнастичката взема решение да се откаже от спортната кариера и да продължи в лицей. Проблемът с тежестта обаче в следва и в колежа, където стартира новия си живот.

„ Никой не знаеше през какво преминавам. Аз самата не можеш да кажа какво не е наред с мен. Бях щастлива да съм контузена. Казваха ми, че е срамно какъв брой голяма съм станала. Сравняваха ме с птица, която не може да лети. Това го чувах преди да се контузя, когато бях кльощава. Така, че какво щяха да си помислят за мен, когато напълнея. Не можех да се приема. Гимнастиката беше моят свят, моят живот. Мразех се “.

След дълга битка със себе си и своето тяло Кейтлин открива дамата, която ще промени живота й – обичната й треньорка в колежанския тим Валори Кондос Фийлд. Животът й се трансформира.
“Открих Мис Вал, тима си и тя ми сподели по какъв начин мога да преоткрия любовта към спорта. Тя е образецът в живота ми. Майка ми не беше доста щастлива, когато напуснах елитната гимнастика и се реалокирах в колежанската. Мис Вал й сподели какъв брой щастлива съм. И аз още веднъж се почувствах като Човек. В края на деня поглеждам моя тим, и знаем, че това е моят път. Не съм чувствала такова благополучие от дълго време. Открих насладата си, гласа си, себе си, любовта ми към спорта. Те не са в триумфа. Не са в това да стоиш с орден на подиума. Нищо не коства колкото това да си тръгнеш от съревнование с усмивка на разположение и да си в мир със себе си “ е краят на историята.

И усмивката й е това, което накара светът да полудее в последните дни. Интернет се взриви за повторно. Миналата година с осъществяването й на „ Трилър “ на Майкъл Джексън подлуди обществените мрежи. А тази предизвикването пред Кейтлин беше да го надмине. Направи го и то как… с съвършената оценка 10.
beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР