Имаше съвместна разработка на ДАНС и Вътрешна сигурност, в резултат

...
Имаше съвместна разработка на ДАНС и Вътрешна сигурност, в резултат
Коментари Харесай

Задържаният полицейски шеф в Разград получавал по 2-3 хиляди евро в разкритата схема с визите

Имаше взаимна разработка на ДАНС и " Вътрешна сигурност ", вследствие на която се събраха данни, че най-малко от 1 година полицейският чиновник е участник в корупционна скица.

 

В понеделник са били арестувани седем души, а не пет, както беше в началото обявено - измежду тях има преводачи и застрахователи. В рамките на следствието епизодично се появяват и юристи.

 

Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

 

Схемата е следната - турски жители, които не могат да се добият с визи категория D или българско поданство, са се свързвали с жена с двойно поданство, която намирала същински адреси на територията на Разград и Шумен.

 

Правила е предварителни диалози на притежателите на адреси, след което ги е представяла пред шефа на отдел " Миграция " като претенденти за искащи за визи категория D.

 

Полицейският началник обаче не е правил проверка дали дават отговор на изискванията и дали има такава уседналост, изясни още прокурорът.

 

По думите му с това арестуваният шеф не си е давал сметка дали не открехва завесата да влизат всевъзможни престъпни лица на територията на Европейски Съюз, даже и терористи, откакто с тази виза имат право на свободно придвижване в границите на 90 дни.

 

Задържаният служител на реда е получавал финансови облаги - по 2-3 хиляди евро.
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР