Имаше подозрения, че това, което предоставяме (на Украйна, б.а.), е

...
Имаше подозрения, че това, което предоставяме (на Украйна, б.а.), е
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: В Украйна бяха учудени от качеството и състоянието на даденото им въоръжение

Имаше съмнения, че това, което предоставяме (на Украйна, б.а.), е остаряло и може би неефективно, само че ще ви кажа реакцията на сътрудниците. Те бяха учудени от качеството и положението, от метода на поддържането на това, което сме им дали. Ние показахме отношението и уважението си към украинския народ с качеството и поддръжката на въоръжението, което сме дали ". Това сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия началникът на защитата Емил Ефтимов.

Според него още преди войната в Украйна армията е почнала мероприятия по нараснала зоркост, по суша, въздух и земя. " В задачите зад граница фокусът ни е над Западните Балкани, опазване на мира и сигурността ", добави Ефтимов.

 Военното министерство отхвърля в България да са ремонтирани хеликоптери за Украйна Военното министерство отхвърля в България да са ремонтирани хеликоптери за Украйна
Той акцентира, че една от дилемите на армията е била да бъде близо сме до популацията при наводнения, пожари и медицински обстановки. " Чуваме благодарности и това е доста прочувствено, само че нашите дейности са ориентирани не към благодарността, а към това в действителност да бъдем стожер на държавността и сигурността в страната и да бъдем в помощ на популацията ", добави адмирал Ефтимов. Според началника на защитата армията е посочила, че хората могат да разчитат на институциите и страната.

В отговор на въпрос адмирал Ефтимов съобщи, че разбираемо по време на предизборната акция тематиката за армията съвсем не е била засягана. " Нормално е в изискванията на последици от пандемия, инфлация и политическа рецесия армията да не е на дневен ред за политиците, само че въпреки всичко мисля, че тематиката е добре застъпена в стратегиите им ", разяснява началникът на защитата. Адмирал Ефтимов изрази мнение, че с уместно финансиране армията може да увеличи доста бойните си качества.

Той акцентира, че България би трябвало ба бъде взаимен съдружник на НАТО във връзка с развиването на отбранителните си качества. " Ако ние не ги развиваме, сътворяваме вакуум и спомагателен ангажимент на нашити съдружници. Не бива да сме вакуум във връзка с качествата. Изостанахме даже в в районен мащаб в съпоставяне страни със подобен по брой население и Брутен вътрешен артикул ", означи Ефимов.

По думите му индустриалният потенциал и логистиката са основни за боеспособността на една страна, а в това отношение България се показва добре. За началника на защитата превъоръжаването на армията няма опция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР