Имаше няколко последователни години, в които бяха намалявани осигуровките. Идеята

...
Имаше няколко последователни години, в които бяха намалявани осигуровките. Идеята
Коментари Харесай

Иван Нейков: Не трябва да гледаме на Бюджет 2022 като на окончателен

" Имаше няколко поредни години, в които бяха намалявани осигуровките. Идеята беше да се поддържа бизнесът и да се основат работни мета, само че в действителност резултатът, който се получи, беше голяма дупка в бюджета на Национален осигурителен институт. При увеличението на осигурителния предел няма по какъв начин някой да се радва, само че е истина, че част от казуса идва от това, че няма пояснения ", уточни някогашният обществен министър Иван Нейков в студиото на " Денят ON AIR ".

В обществената сфера е належащо въвеждането на формула и правила, счита той.

" Част от казуса идва от това, че на този Бюджет 2022, който в този момент се одобри, не би трябвало да гледаме като на финален бюджет. Коректно е да се каже, че същинските резултати от новата бюджетна политика ще се проявят чак през 2023 година ", безапелационен е Иван Нейков.

" Много работа още има да се свърши, в случай че желаят хората да не получават по-малко пари, в сравнение с през декември месец, единствено че методът, по който потегли това да се прави, в действителност основава огромния проблем ", счита някогашният обществен министър.

По думите му, когато се прави обществена политика и не му стигат на индивида парите от пенсията, би трябвало да минеш през общественото подкрепяне.

" Ако би трябвало да се подходи професионално, би трябвало, когато завърши Ковид добавката юли месец, точно системата за обществено подкрепяне да оказва помощ на хората, само че в случай че има потребност ", добави Нейков пред Bulgaria ON AIR.

" Увеличаването на недостига има една единствена цел - да бъде запалител на стопанската система. В резултат, на което ще има повече приходи, което ще даде късмет този недостиг да бъде покриван ", съобщи гостът.

И приключи, че при Плана за възобновяване продължава разговорът сред българските министерства и Европейска комисия.

" Истина е, че в действителност не е внасян нов проект след октомври предходната година, а се работи по бележките на комисията по този проект, който е импортиран ", добави Нейков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР