“Имаше някакви надежди, че ще надделее здравият разум, но егото

...
“Имаше някакви надежди, че ще надделее здравият разум, но егото
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП показа диалогичност и конкретни решения в защита на националния интерес

“Имаше някакви очаквания, че ще надделее здравият разсъдък, само че егото на нашите  бивши сътрудници, а и на ГЕРБ, и тънките сметки на някои партии, че идват локални избори в края на годината, надвиха и решиха, че е по-добре да се мине през още едно чистилище на избори. ” Това заяви  народният представител от “БСП за България ” проф.Румен Гечев в предаването “Денят On Air ” по Bulgaria On Air. 
По неговите думи това е било излишно, защото е можело да се сформира постоянен кабинет, само че партиите, макар че са се съгласили с препоръчаните от Българска социалистическа партия четири стълба, към които да се образуват политики, не са събрали куража да кажат “да ”. “В подобен случай отиваме на избори. Българска социалистическа партия постоянно е подготвена и ще чакаме думата на българския народ ”, сподели още проф. Гечев, само че предизвести, че след следващите избори, гласоподавателите няма да търпят повече да не се образува държавно управление и натискът върху партиите ще бъде голям.
“Ние ще създадем всичко допустимо Българска социалистическа партия да се показа по-добре на изборите,  да създадем корекции в акцията си и при общуването с нашите гласоподаватели. При всички случаи, няма по какъв начин да се образува какъвто и да е програмен кабинет без Българска социалистическа партия, само че е доста значимо гласоподавателите какво доверие ще ни дадат, тъй като не е без значение, когато участваш в програмен кабинет, дали ще учстваш с 25 депутата, или с 45 ”, акцентира социалистът.
По думите на депутата от левицата през последните месеци Българска социалистическа партия е посочила диалогичност и  съответни решения в отбрана на националния интерес. “Не е ли правилно, че от десетилетия провеждана политика на Българска социалистическа партия за довършване на плана “Белене " се оказа вярна? Не виждаме ли, че в Европа, в Съединени американски щати и Латинска Америка, в Азия има подем на нуклеарната енергетика? И кой се оказа прав - къде са изказванията, че това е губещ бранш? Точно противоположното.  От десетилетия пазиме позицията, че би трябвало да доразвием нуклеарната енергетика, би трябвало да си подобрим технологията и да си запазим ТЕЦ-овете, и се оказахме прави ", уточни проф Гечев. 
Според него в този момент България има шанс да предоговори 40-те % понижаване на излъчванията и да си резервира ТЕЦ-овете. Той изясни, че моментът за пробив е подобаващ, защото Западна Европа е в енергийна рецесия, има дефицит на електричество и Гермия връща своите ТЕЦ-ове.  “За България това е златна опция - в Германия ние можем да намерим един непредвиден съдружник. Тя няма по какъв начин да прокара своята политика на нарастване на излъчванията си от техните ТЕЦ-ове без да се съгласи България да резервира своите. Така че се намираме в обстановка, в която мача можем да го изиграем в интерес на България ”, добави Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР