Имаше две проверки за изпълнение на критериите за членство на

...
Имаше две проверки за изпълнение на критериите за членство на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: България покрива всички критерии за членство в Шенген

Имаше две инспекции за осъществяване на критериите за участие на страната ни в Шенген. И двете приключиха с позитивни за България отчети. В допълнение посолството на Австрия в София имаше инспекция, също позитивна. Резултатите от тези инспекции изрично демонстрираха, че България покрива всички критерии за участие в Шенген. Със страдание, Нидерланската страна избра да не взе участие в тези инспекции. Това сподели министър председателят Гълъб Донев в Министерския съвет във връзка запасите на Нидерландия за осъществяването на изискванията за влизане в Шенген от страната ни.

Отбелязваме, че в позицията си канцлерът на Австрия се базира на дефекти на шенгенската система като цяло, които по никакъв метод не могат да бъдат отговорност на българската страна, до момента в който министър председателят на Нидерландия прибягва и до недостойни внушения, които в България надали ще бъдат забравени скоро. Дългът ни пред паметта на тримата български гранични служители на реда, които починаха, охранявайки външната граница на Европейски Съюз, няма да го разреши ".

Критериите за присъединение към Шенген са покрити от България още през 2011 година и това е добре известно на всички участници, в това число на държавните управления на Нидерландия и Австрия, акцентира министър председателят. Той напомни, че през последните месеци по самодейност на България и Румъния в двете страни бяха проведени инспекции от Европейска комисия с присъединяване на заинтригувани страни членки от Европейски Съюз.

" Областите, обект на инспекции, включиха издаването на визи, правосъдното съдействие във връзка с миграцията и опазването на персоналните данни, най-чувствителните и значими сфери, избрани от Европейска комисия. И двете инспекции приключиха с позитивни за България резултати ", съобщи Гълъб Донев.

" В този смисъл, изразените след това от премиера на Нидерландия запаси, които се аргументират с неналичието на убеденост точно във връзка с осъществяване на критериите за участие на България, освен звучат повече от неубедително, само че се опровергават от заключенията на Европейската комисия и опонират на мненията на всички страни членки и на недвусмисленото мнение на Европейския парламент ", сподели Гълъб Донев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1508317853012663
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР