Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на Смокиня

...
Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на Смокиня
Коментари Харесай

Нено Димов обеща безпрецедентно възстановяване на дюната на Смокиня и защити Каракачанов за ромите

Имаме законовата опция да накараме разрушителя на дюната на " Смокиня " да я възвърне, което би било казус за България.
Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия и даже епохи, не се възвръща, то няма да бъде достоверно. Но би трябвало да се даде образец, че когато рушиш нещо, което нямаш право да рушиш, би трябвало да го възстановиш – усилието би трябвало да бъде в тази посока. Това съобщи в предаването " Тази събота " министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Във връзка със градежите по Черноморието Димов изясни, че Министерство на околната среда и водите съгласува процедури, а не дава позволения за строителство, което е в пълномощията на локалната власт. Посочи и че следенето на строителството се прави от Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК).
Той дефинира станалото на " Смокиня " като " вандалски акт във връзка с дюната ". Районната ревизия там е направила инспекция и геодезично замерване, само че административното наказване за разрушаването на дюната сега е спряно, защото прокуратурата се е самосезирала и води наказателно следствие.
То би трябвало да бъде изчакано, с цел да се види дали ще има неоправдателна присъда. Ако такава няма, тогава ще бъде наложена административна глоба, изясни министърът.
Що се отнася до различен градеж на Черноморието - този на " Арапя ", Димов разясни, че там капиталовото желание е от 2005 година и не е изтекло. Държавното горско стопанство е определило, че там вековни дървета няма, нито предпазени зони, заради което " няма нищо, което е обвързвано с пълномощията на Министерството на околната среда и водите ".
По мотив концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция, Димов уточни, че това е тъкмо противоположното на фашизъм.
" В продължение на десетилетия има избран вид интеграция, която се постанова от демократичен метод, който се проваля както в България, по този начин и в Европа “, съобщи той.
По думите му интеграцията не значи да оформяш гета и те да лежат на гърба на работещите.
„ Тази идея е тъкмо противоположното на фашизъм, от позиция на това, че подобен вид идея прави хората потребни за обществото. Когато имате обучение, опция за кариерно развиване, жилище, в което да живеете обикновено, то да е законно, надлежно да можете да си покриете сметки, вие сте интегрирани “, съобщи още министърът.
Според него този проблем може да се реши през обучение, труд и вкарване в естествените рамки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР