Имаме вече кмет и той не е червен. Това е

...
Имаме вече кмет и той не е червен. Това е
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ губи София за първи път от съществуването си

Имаме към този момент кмет и той не е червен. Това е огромна победа за ПП-ДБ и огромен неуспех за ГЕРБ и техния претендент, който изкара много невисок резултат. ГЕРБ губи София за първи път от съществуването си. Това сподели политологът Ружа Райчева в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Изненада е и високият резултат на общинските съветници в листата на Българска социалистическа партия, счита тя. Поразително по думите й е също по този начин, че до балотаж стига кмет, който приказва против капитализма.  

Според политолога е допустимо да станем очевидци на лидерска борба сред Ваня Григорова и Корнелия Нинова. " Вчера на доста хора им направи усещане, че те не направиха взаимно изявление. Нямаше взаимна признателност, имаше по-скоро едно леко кимване, само че доста ясно разграничаване – ние сме две разнообразни неща. По време на акцията Ваня Григорова много бягаше от Българска социалистическа партия, даже като лого “, разяснява Ружа Райчева.  

Политологът означи, че макар абсурда с машините в навечерието на изборите, не се е стигнало до огромен спад на изборната интензивност, каквито са били упованията. Според нея той е имал капацитет да стане причина и за взривяване на обединението. " Имаше готовност на тези, които са фенове на машините – ПП-ДБ. Всъщност по-скоро има отлив от други сили, май тъкмо наказателно по този въпрос “, разяснява тя.  

При локалните избори доста мощно участва мажоритарният детайл, уточни Ружа Райчева. " Имат значение личностите, кой какво е правил в даден град. Не може просто да пласираш някой от различен град, както Антон Хекимян, който е от Стара Загора. Да, работил е тук, само че софиянци не го познават като герой за техните дела “, разяснява тя.  

Отбеляза и извънредно ниската изборна интензивност в Пловдив. " Според мен тук е ролята на това, че Манол Пейков не беше повдигнат. Това беше кандидатура, която електоратът на ПП-ДБ очакваше като обезпечена, тъй като това е човек с огромна известност в техните среди, деен е в Пловдив. Номинацията на Ивайло Старибратов пристигна от нищото. Ако Старибратов не направи в този момент някакво знамение през тази седмица, мисля, че и Пловдив ще е на ГЕРБ “, сподели още Райчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР