Имаме съмнение, че ще има производители от сивия сектор. Няма

...
Имаме съмнение, че ще има производители от сивия сектор. Няма
Коментари Харесай

Модерни търговци роптаят срещу 50% български стоки

Имаме подозрение, че ще има производители от сивия бранш. Няма от къде да се появи продукция за милиони внезапно. Къде се продаваше тази продукция преди, попита ръководителят на Сдружението за съвременна търговия Йордан Матеев.

Преди дни земеделският министър Десислава Танева предложи да се вкара обвързване, съгласно което всички търговски оператори да оферират месна районна продукция на производителя. Така 50% от щандовете в огромните супермаркети би трябвало да бъдат отделени за родното произвеждане.

"За да имаме 50% българска стока, значи да приключим връзки с търговци и да изхвърлим задгранични годни артикули ", сподели още той в утринния блок на bTV.

"Големият проблем не е единствено за производителите, които би трябвало да изоставен веригите, с цел да дойдат други. Проблемът е и за клиентите ", разяснява ръководителят на Сдружението за съвременна търговия.

"И все още има доста българска стока по веригите - 70%, в случай че би трябвало да сложим 50% районни артикули, то би трябвало да изхвърлим и други български производители. Против сме регулацията срещу правилните български производители и потребителите ", съобщи Матеев.

"Ще изгубим интернационалните пазари, които спечелихме с доста старания ", сподели още той.

"Когато има конкурентност, всяка верига желае да има български производител ", разяснява Матеев.

"Имаме краткосрочни ограничения - фермерите да продават стоката си пред веригите ", приключи Йордан Матеев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР