Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се

...
Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се
Коментари Харесай

Д-р Томов: Трябва да има сериозно затваряне след Коледа, за да се започне нормална ваксинация

 " Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се дължи най-много на София и на някои елементи в страната ", заяви математикът доктор Лъчезар Томов в " Денят стартира с Георги Любенов " за резултатите за последните 7 дни. Според него има разлика в това по какъв начин се ползват ограниченията, до каква степен се съблюдават.

Най-добре се оправиха с пандемията страните, които реагираха рано - още в края на януари, началото на февруари, ние реагирахме при започване на март. И главното измежду ограниченията им е затварянето на страната, наложителната карантина от 14 дни, като не са отпуснали режима през лятото. Като образци доктор Томов даде Южна Корея и Тайван.

Прогноза не може да се направи за след празниците какви ще са резултатите, тъй като не може да се планува по какъв начин ще честват хората - тя зависи от тяхното държание, означи математикът.

" Трябва да има затваряне, угнетяване, имунизиране. Да се мисли стратегически - след Коледа да създадем по-сериозно затваряне, да свалим равнищата и да стартира обикновено имунизация. За да можем през лятото да стартираме да забравяме за казуса. "

Направил е оценка, че смъртността в този момент ще стартира леко да пада, което ще се покаже като по-бърз спад, тъй като имаме от ден на ден възрастни хора заболели, което значи, че от ден на ден хора са в интензивно поделение и все по-дълго те ще бъдат лекувани.

Данните демонстрират, че процентът инфектирани при нас не е огромен, сподели доктор Томов. У нас заболели са били 10-15 % от популацията.

При претрупаната здравна система има хора, които се лекуват у дома, а са за хоспитализация, към 15-20% от новите случаи би трябвало да са приети в болница, само че няма къде да се хоспитализират. Те се лекуват с пневмонии у дома, с кислородни апарати у дома. Това е болест, която е неуправляема, вие сте у дома, почивате, не влизате в регистрацията. Така изясни математикът огромната смъртност общо и ниската от случаите с COVID-19.

Хората вървят заболели на работа, защото болестта постоянно стартира леко и без никакви признаци, изключително мъжете на възраст 35-55 години, и се забавят с лекуването, други желаят бързо да влязат в болница, само че няма място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР