Имаме председател на Европейския съвет – Шарл Мишел. Знаете, че

...
Имаме председател на Европейския съвет – Шарл Мишел. Знаете, че
Коментари Харесай

Борисов издаде тайни от кухнята в Брюксел и пое голямо обещание!

Имаме ръководител на Европейския съвет – Шарл Мишел. Знаете, че ми подари ми и фланелка, футболен почитател е и добър наш другар. Можем да го поздравим за определен. Това съобщи от Брюксел след среща с европейските водачи министър председателят Бойко Борисов.

„ За Комисията ще създадем оферти пред Екологичен потенциал и те ще решат. Избрали сме да предложим немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен. С нея бяхме на Мюнхенската конференция – тя бе в един панел с нас. Каракачанов също я познава. Тя е майка на седем деца. От много години се познаваме и мисля, че ще се оправи добре. Всички поехме ангажимент този компромис да бъде подсилен от нашите депутати. Само Ангела се въздържа при гласуването, тъй като въпреки всичко е немски претендент. Всички останали обаче подкрепихме Урсула “, сподели той.

Едно нещо е несъмнено все още и то е, че Шарл Мишел ще е ръководител на Европейския съвет. Категорично другояче ще подкрепим Станишев. Още по време на изборите недоумявах по какъв начин не желаеха да го включат в листата си от Българска социалистическа партия. Аз пред всички сътрудници споделих, че ще го поддържа. Не мога да ви издам обаче кой го е предложил “, съобщи Борисов.

"Има разнообразни разновидности за разпределението. Доволен съм, тъй като ние си взехме поста, който прилича на партия победител. Шарл Мишел е другар на България и беше определен за ръководител на Европейския съвет ", сподели той.

"Доволен съм, че се реализира взаимни отстъпки ", добави той.

"Юнкер ще ми липсва, само че животът продължава. Тереза си потегли през днешния ден и беше за финален път, Туск си потегля след някой и различен месец, Могерини също. Това е демокрацията – всички сме заменими ", съобщи Борисов.

"Европейската централна банка ще се оглави от Кристин Лагард. Тя ми е другар и мисля, че сходен експерт ще ни е доста значим по пътя към Еврозоната. Ще приказвам с всички да поддържат Сергей Станишев от моите депутати, ние не сме като Българска социалистическа партия. Ще е голяма чест българин да е на този пост “, приключи той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР