Имаме потвърждение и от двете текстилни асоциации, че ако осигурим

...
Имаме потвърждение и от двете текстилни асоциации, че ако осигурим
Коментари Харесай

Емил Караниколов увери: Ще имаме достатъчно маски

Имаме удостоверение и от двете текстилни асоциации, че в случай че осигурим материята, а компаниите, които внасят тези материи, могат да обезпечат, и одобрим продукта, те са подготвени да стартират да шият за българското население. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в в изказване пред медиите в Министерство на стопанската система.

Караниколов благодари за поддръжката на производители и дистрибутори и уточни, че България има нужните ресурси.

,,Ще получим и предложения, и заявки. Уточнявам: не разбирайте неправилно, че българската страна не е осигурила за идващите няколко месеца нужното облекло и консумативи за българските лекари. Ние сме обезпечили. В момента конюнктурата на пазара демонстрира, че тези артикули се търсят извънредно: търсенето в пъти надвишава предлагането. От тази позиция сме длъжни да ангажираме българската промишленост, с цел да можем да ги включим в този развой. Има задоволителни количества, които се намират сега при дистрибуторите. Колегите от Министерството на здравеопазването ще получат по най-бързия метод предложенията и документите, с цел да видят какви количества да резервират. Всеки миг чакаме и от Турция количество'', изясни министърът.

България стартира произвеждане на защитни маски против ковид

В момента има направени две образци на облекло, като едната от тях е тръгнала към Военния институт за проучване. Предстои да им се направи и сертификация.

,,Ще имаме обезпечени маски и всичко друго, което е необходимо'', съобщи Караниколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР