Имаме положителна информация за откраднатите картини в София. Имаме издирени

...
Имаме положителна информация за откраднатите картини в София. Имаме издирени
Коментари Харесай

Младен Маринов: Открити са 10 от откраднатите картини в София


Имаме позитивна информация за откраднатите картини в София. Имаме издирени 10 от откраднатите 16 картините и две обвинени лица, които са съпричастни към кражбата. Това разгласи по време на брифинг в Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов

„ Надявам се в границите на издирвателните мероприятия да стигнем и до останалите картини и да ги върнем на притежателя, а виновните за действието, да бъдат арестувани “, добави той.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев изясни, че са откраднати 5 картини на Владимир Димитров-Майстора, 8 на Ди Киро, една на незнаен създател и един портрет на Майстора, рисуван от различен създател. Той утоачни, че картините не са подписани от Владимир Димитров-Майстора.

По думите му в границите на оперативно-издирвателните мероприятия е направен взаимен проект за деяние сред службите. Доста екипи работят на терен. В момента се търсят още двама, съпричастни към действието и са от тази група. Към края на работния ден ще имаме повече информация, която ще оповестим “.

„ Хубавото е, че към сегашния стадий сме положили големи старания да запазим културно-историческото завещание “, акцентира Хаджиев.Novini.bg.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР