Имаме основание да считаме, че ако се запази тенденцията на

...
Имаме основание да считаме, че ако се запази тенденцията на
Коментари Харесай

Възможно е намаление на цената на природния газ през есента, но едва ли ще се отрази на сметките

Имаме съображение да считаме, че в случай че се резервира наклонността на интернационалните пазари, през септември ще има понижение на цената на природния газ, сподели по БНР ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Това обаче не значи безусловно, че ще има понижение и на цените на парното и топлата вода. То би било допустимо, в случай че цената на суровината падне доста - с повече от 5%, разясни Иванов. Не посочи каква е предстоящата смяна за газа.

Освен това новите стойности за тока, парното и газа, които бяха одобрени през вчерашния ден от КЕВР, са заложени със период от една година, тъй че корекции по тях не се плануват с изключение на при фрапантни промени на международния пазар, посочи още Иванов. През април той съобщи, че ще се направи всичко допустимо за намаление на енергийните цени наесен.

Председателят на КЕВР разяснява още, че е срещу концепцията страната да субсидира електрическата енергия от АЕЦ Белене, в случай че планът бъде осъществен.

" Ще се опълчва изрично на такова държавно присъединяване, което да докара до повишение на добавката " обвързване към обществото ". Не би трябвало да допуснем българският консуматор в идващите десетилетия да изплаща едно безразсъдно решение, което да ги натовари. В никакъв случай ангажимент за дълготрайно изкупуване на силата на преференциални цени. Това е неприемливо за българските консуматори в дълготраен проект ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР