Имаме нужда да вярваме в продуктите, които купуваме, в хората,

...
Имаме нужда да вярваме в продуктите, които купуваме, в хората,
Коментари Харесай

Медицинските сестри и защо на тази професия се доверяваме най-много

Имаме потребност да имаме вяра в продуктите, които купуваме, в хората, с които работим, и в информацията, която четем. До огромна степен доверието зависи и от положителната известност, по тази причина и някои специалности са по-уважавани от други. Анкета на Gallup дава оценка за 20-те най-честни и етични специалности в Съединени американски щати.

Повече от 80% от хората правят оценка медицинските сестри като експертите, на които имат най-голямо доверие. Това не е първият път, когато сестрите са отпред на анкетата - в действителност, те са били поредно класирани на върха в продължение на 17 години.

Следващите две най-доверени специалности са надлежно лекари и фармацевти. Проучването изисква от интервюираните да оценят всички специалности като високо почтени и етични, междинни, ниски или без мнение.

Списъкът продължава с учителите в гимназиите, служителите на реда, счетоводителите, погребалните сътрудници и духовенството. След това са публицистите, строителните бизнесмените, банкерите, сътрудниците на недвижими парцели, профсъюзните водачи и юристите.

На дъното на класацията са бизнес шефове, борсови медиатори, рекламни експерти, търговци на коли и членове на Конгреса. Само 8% от хората гледат на търговците на коли и членовете на Конгреса като почтени и етични. И в случай че това е годно за Америка, то в България същото може да се каже за родните депутати.

Въпреки че описът се трансформира от година на година, доста специалности, като тази на медицинските сестри, се повтаря постоянно. Всъщност единственото време, през което медицинските сестри не са отпред на този лист от 1999 година насам, е през 2001 година Тогава пожарникарите оглавяват класацията след терористичните офанзиви на 11 септември, заключва Reader`s Digest.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР