Имаме намерение и занапред да предоставяме всичко, което е необходимо

...
Имаме намерение и занапред да предоставяме всичко, което е необходимо
Коментари Харесай

Джон Кърби: Ще подкрепяме Украйна, но само до границата с Русия


„ Имаме желание и отсега нататък да предоставяме всичко, което е належащо за самозащита и отбрана на своята украинска територия, само че не поддържаме набези на украинската войска в Русия “, съобщи представителят на държавния департамент на Съединени американски щати Джон Кърби в изявление за CNN.

Кърби акцентира, че Украйна е дала обещание на Щатите да не употребява получени от Америка въоръжения за удари по вътрешността на Русия. С това той отхвърли вероятността американски дронове да са нанесли провалите в Подмосковието през вчерашния ден.

Съгласни сме, че украинците имат право на самозащита против съветската експанзия. Но им казахме, че не насърчаваме и не оказваме помощ на удари вътре в Русия, тъй като не желаеме войната да прерасне в по-голяма от тази, която сполетя украинския народ “, изясни Джон Кърби.

„ Мисля, че в случай че дадем на Путин това което желае – война със Запада, война със Съединени американски щати, война с НАТО, на европейския континент ще има още повече страдалчество. Затова не желаеме ескалация на тази война “, акцентира той пред CNN.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР