Имаме над три пъти повече опити за незаконно преминаване на

...
Имаме над три пъти повече опити за незаконно преминаване на
Коментари Харесай

Комисар Росица Димитрова: Нямаме средства, за да инвестираме в охраната на границата

Имаме над три пъти повече опити за нелегално прекосяване на границата. Това искахме и да покажем при визитата на австрийския канцлер. Тогава самият той сподели, че ще лобира Европа да отпусне средства за защитата на българската граница. Цялата австрийска делегация съумя да види нашата защита и патрулите, които я охраняват. 

 

Това сподели в ефира на Българска национална телевизия шефът на " Гранична полиция "  главен комисар Росица Димитрова. 

 

" Не споделям решението на Нидерландия и Австрия за Шенген. Всички специалисти са обявали изрично, че България покрива безусловно всички критерии за Шенген. Незаконни мигарнти се хващат в цяла Европа, освен в България. Натискът по границата е доста висок. Работим добре с всички задгранични сътрудници и не може да се приказва кампанийна активност. "

 

" Тук приказваме за формиране на досъдебни производства, следствия. Много е мъчно да се разбие такава проведена незаконна група за трафик на мигранти и изисква доста работа, няма по какъв начин това да се случи кампанийно ", разкри тя.  

 

" Искам да благодаря на всички сътрудници. Нито един не е подал молба за овакантяване след смъртните инциденти с сътрудниците им. Разбира се, че не прикриваме и корумпираните чиновници, които вземат участие в трафика на мигранти. Те петнят името на всички нас честните чиновници. Правим всичко допустимо и няма да позволим на тези гнили ябълки да останат измежду нас ", безапелационна бе Росица Димитрова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР