Имаме избрани 44 кмета на общини на първи тур, което

...
Имаме избрани 44 кмета на общини на първи тур, което
Коментари Харесай

Нинова отказа подкрепа от ГЕРБ за Ваня Григорова и отсече: БСП се завръща в местната власт

Имаме определени 44 кмета на общини на първи тур, което ни прави втора политическа мощ след ГЕРБ. На втори тур пък отиваме на 45 балотажа. Това разгласи водачът на на конференция в централата на партията, съобщи кореспондент на.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 702
„ В близо 30% от случаите е първа или втора политическа мощ, което демонстрира, че съществено се завръща в локалната власт “, добави Нинова.

Лидерът на социалистите регистрира и партийния избор, съгласно който има растеж на поддръжката към по отношение на последните парламентарни избори.

„ С 50 хиляди гласа подобряваме нашия резултат, което е към 20%. Като извод, бележи растеж на тези избори по отношение на парламентарните и по отношение на броя кметове, които сме имали до момента “, означи.

За балотажа в неделя Нинова прикани „ да се обединим против ГЕРБ “ и в тази връзка изрично отхвърли да получи политическа поддръжка от партията на Борисов за Ваня Григорова.

Очаквам нашият претендент да се разграничи от тази позиция на Борисов (за поддръжка, б.р.). Това ръководство на ГЕРБ в София в последните 18 години би трябвало да бъде заменено, акцентира тя.

Нинова уточни, че води диалози с други политически обединения в търсене на поддръжка за Ваня Григорова за балотажа, без да посочва за кои партии става дума. Но показа, че измежду тях не са ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР