Имаме договор с Република Северна Македония от 2017-а година, но

...
Имаме договор с Република Северна Македония от 2017-а година, но
Коментари Харесай

Проф. Топалов: Македонците да признаят историческите си корени и пътят им ще е отворен

Имаме контракт с Република Северна Македония от 2017-а година, само че те не го съблюдават, а се пробват да го заобиколят с всякакви проекти, съобщи проф. Кирил Топалов във връзка оповестения от премиера на Република Северна Македония Зоран Заев екшън проект за събаряне на напрежението с България.
Членът на Междуведомствената комисия за изясняване на историческите разногласия сред двете страни е безапелационен, че България постоянно е гледала на Северна Македония като на кръвни родственици, а " те гледат на нас със свирепа неприязън ".

" Страната ни признава идентичността на македонците, тя е от 1944-та година, само че въпросът е, че те фалшифицират историята ", уточни Кирил Топалов пред БНР.

По думите му, в случай че македонците желаят да приказват с българите потребно и свястно, би трябвало първо да преоценят погрешния си мироглед към историята си:

" Може ли част от българското население, която е част на бежанци от Македония, да одобри, че прадядовците и дядовците им са били небългари и са говорили небългарски език. Това е неуместно! От тях се желае единствено най-малкото нещо - да признаят историческите си корени, оттова нататък пътят им е отворен за на всички места ".

Проф. Кирил Топалов предвижда, че която и партия да завоюва изборите през април, курсът на България по отношение на югозападната ни съседка няма да бъде изменен:

" Македонците да не се надяват доста на това, че след изборите Бойко Борисов или различен, който завоюва, ще вземе друга линия. Никой няма да поеме друга линия! Линията на национално-историческото достолепие никой няма да я промени. Това е политическо самоубийство и в Скопие би трябвало да го знаят ", заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР