Имам усещането, че арията “Промяна на политическата система вече се

...
Имам усещането, че арията “Промяна на политическата система вече се
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: За последното десетилетие у нас беше срутена държавността - Топ новини


Имам чувството, че арията “Промяна на политическата система ” към този момент се инкрустира в тъпанчетата ми. Припяват ми я от всички етажи на панелната ни агитация, с друга тоналност, само че в предпочитание да влязат в акапелен синхрон.

Слугинският хор на президента сега е най-шумен. Всичколози по великолепие всекидневно ми крещят от позицията на своята ерудирана повърхностност по какъв начин “политическата система се е изчерпала ”, “парламентаризмът бил в задънена улица ”, “партиите са изгубили себе си ” и така нататък Отстрани, в кресчендо асистират матрьошките на Копейкин или политическите танцьорки на Слави. Врещят за референдуми, “да преосновем страната ”, да натиснем копчето на тоалетната и да се свършва.

Писна ми от тая подправена оперета. Вече даже не ми е смешно.

За последното десетилетие у нас беше срутена държавността. Парламентът беше трансфорат в комсомолско заседание, държавните организации и министерства в просташки седенки, а изпълнителните и наказателни системи – полиция, прокуратура, съд – в некадърни клоунади. Апашите се смесиха със стражарите и заиграха заедно против нас – елементарните кретени, които ръкопляскат до момента в който заплащат сметката за грозния театър.

Истината е, че България няма потребност от “промяна на политическата система ”, а от разчистване на съществуващата. Затова спрете да ми шепнете малоумни викове “президентска република ” в ухото. Това не е решението.

България е парламентарна република, в която просто би трябвало да се върнат законността и разпоредбите – за всички, от горната страна надолу. За доста политически човечета би трябвало да има затвор, за други – давност. Толкоз.

Радослав Бимбалов,фейсбук

Имам чувството, че арията “Промяна на политическата система ” към този момент се инкрустира в тъпанчетата ми. Припяват ми я от…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР