Имам подкрепата на премиера, за да увеличим заплащането на нощния

...
Имам подкрепата на премиера, за да увеличим заплащането на нощния
Коментари Харесай

Борисов подкрепя по-добре платен нощен труд в МВР

Имам поддръжката на премиера, с цел да увеличим заплащането на нощния труд на служителите на реда от началото на идната година. Това сподели в отговор на журналистически въпрос във Варна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че министър-председателят към този момент разгласи нарастването на заплатите от 1 януари с 10 %. " В момента вършим всичко допустимо да удовлетворим настояването за нарастване на изключителния труд и считам, че то е заслужено ", сподели още Маринов.

В отговор на въпрос за битовата престъпност министърът сподели, че се обръща съществено внимание на този тип престъпност и това е техен приоритет. По думите му в последните години е било направено доста във връзка с техническото съоръжение, тъй като той, дружно с основния секретар, държат на бързата и съответна реакция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. " Едновременно с това продължава интервенцията на жандармерията в дребните обитаеми места ", уточни Маринов.

Министърът цитира данни, съгласно които, откогато работи Центърът за анализиране на битовата престъпност е регистриран спад на закононарушенията от този тип. По думите му понижението е от 2 до 4 % във връзка с структуроопределящите закононарушения като грабежи, обири и убийствата.

Министърът цитира и статистика за убийствата в интервала 1980-1990 година и в днешно време. По думите му през 1990 година е имало 400 убийства, а за последните три години те са под 100, като разкриваемостта е съвсем 95 до 99 %. Престъпност има, само че с нашите дейности я държим в граница, която да не основава напрежение в обществото. Министърът сподели, че Министерство на вътрешните работи се стреми да покачва разкриваемостта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР