Имам чувството, че последните 30 години не е ясно кой

...
Имам чувството, че последните 30 години не е ясно кой
Коментари Харесай

Кирил Петков: Навсякъде има наслагвани проблеми, а сега всички искат бързо решение |

Имам възприятието, че последните 30 години не е ясно кой какво е правил - нямаме път до Македония, няма железници и полети до там, в образованието има толкоз проблеми, които би трябвало да се решат. Навсякъде има проблеми, които са наслагвани, а в този момент всички желаят бързо решение. Хубаво е, че се заемаме и сме запретнали ръкави, вършим го отборно.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков на брифинг след съвещанието на Министерски съвет. Той отново успокои бизнеса, че.

Според него новият здравен модел за COVID-19 дава своите ясни резултати: " Не затваряме нито една от областите и бизнесите. Държим на стадий две с риск за стадий три, тъй като всичко се базира основно от потенциала на интензивните кревати. За първи път имаме ясна прогноза. Интензивните кревати не се запълват с рискова скорост ". 

Петков заяви, че на съвещанието е дискутирана и сигурността на язовирите. По думите му има голям завещан проблем. Министерствата на стопанската система, на околната среда и водите, на земеделието, на защитата даже и на районното развиване ми са притежатели на някакъв водоем. 

" Няма обща тактика по какъв начин да се ръководят, всяко министерството се е спасявало поотделно. Има основни опасности и спешни обекти, които би трябвало да се ръководят ", добави той.

Стана ясно и че ще има обща работна група за явен механизъм за ръководство, в която ще се включват всички министри, които имат водни обекти.

Премиерът сподели още, че би трябвало да има законови промени за язовирите, тъй като нормативната уредба не е ясна: " Има обекти с повече от един притежател, непредадени язовири от общини към министерства - безспорна неразбория е. Наследяваме един ужасяващ пъзел от неуправляеми добре обекти, от които има действителен риск за популацията ".

Според него има индикации, че в случай че не се вземат ограничения за язовир " Огоста " в идващите месеци има заплаха обстановката да стане сериозна. Няма указател на всички язовири, нито стандартизация кой какъв брой е рисков.

По думите му има към 180 язовири, които се ремонтират, без да е ясна документи, по какъв метод се ремонтират и доста от парите ги няма. " В ДКК тези 500 млн. лв., които в следствие са увеличени на 600 млн. лв., и са дадени, ги няма. Язовирите не са ремонтирани ", заяви Петков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР