Имахме поредната среща със зърнопроизводителите, която беше съдържателна и задълбочена.

...
Имахме поредната среща със зърнопроизводителите, която беше съдържателна и задълбочена.
Коментари Харесай

Зeмеделците и властта си стиснаха ръцете

Имахме следващата среща със зърнопроизводителите, която беше съдържателна и задълбочена. Имаме единодушие по главните точки. В неделя чакаме да редактираме текста на съглашението, така че то да придобие краен тип и в понеделник да го подпишем. Това съобщи министър-председателят Николай Денков на взаимен брифинг с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерски съвет.

„ Имаме съгласие по трите типа точки, които бяхме сложили авансово. Към момента, това, което е значимо да се знае е, че стопираме ефикасните протестни дейности от понеделник нататък. Събота и неделя по този начин или другояче бяха анулирани. Ще се изготви текст на съглашение, сред нас като представители на сектора и премиера, който да бъде написан от всички ”, сподели ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Той благодари на сътрудниците си, които са взели участие в митингите, както и на органите на реда. И още сервира извинения си към всички жители, които са били възпрепятствани и на бизнеса, който е понесъл негатив поради митингите им.

„ Има съгласие по първата част – да бъдат реализирани ставките от предходната година. По втората част, законодателната самодейност, би трябвало да се прегледат законите и да се разпишат ”, разясни Костадин Костадинов, Българска земеделска камера.

„ Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността, само че най-вече желая да благодаря на премиера по тази причина, че всички наши срещи по-късно се организираха и с него. Може би този дубъл на крещите докара до подобен добър резултат. Видя се, че никой няма да бъде ощетен ”, сподели министър Кирил Вътев, представен от Нова.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР